hvordan man kan bruge konflikten til din fordel

Selvom konflikten kan følelsesladede og flygtige , kan du drage fordel af det . Konflikten kan være distraherende og tidskrævende for de direkte involverede i uenighed . For dem der ikke er direkte involveret , kan konflikten åbne døren til at gå videre ubemærket med en dagsorden , som ikke ville være tilladt , hvis ikke for at blive distraheret af konflikten . Konflikt kan også fremkalde forandringer ved at kaste lys over tidligere ubemærket problemer . Det er vanskeligt at håndtere , kan konflikten blive en fordel

Du skal bruge: .
Hypnose scriptScented candlesBed eller sofa .


1 .
Identificer dit mål . Definer og forstå , hvad dine mål er . Før du kan drage fordel af konflikten scenarie , skal du vide , hvordan De agter at drage fordel .

2 .
Forstå mål for de involverede parter . Din evne til at manipulere en situation i din favør er afhængig af din evne til at forstå dem, der er involveret i konflikten , og arbejder inden for deres grænser . Første identificere motiver af strid partier, så formulere hvordan man kan arbejde inden for disse grænser og manipulere situationen til din fordel . De variabler, der er involveret i konflikten scenarier variere fra sag til sag , men under alle omstændigheder , at manipulere situationen til din fordel prøve , indtil du forstår målene for strid partier og situationen som en helhed .
3 .

Overvej tendenser af de involverede parter. Forstå tidligere motivationer , der har foretaget de konfliktramte grupper . Ved at lære hvad, der er fastsat motivation i fortiden kan hjælpe dig med at styre den nuværende situation og stå for den beslutning i din favør . Tænkte tidligere motivationer jeg ikke være gældende for den nuværende situation , udstiller din forståelse af dem med ofte Garner fordel i modstrid gruppen .
4 .

Identificer fordelene af konflikten , da de kan ikke være indlysende . Selvom du måske ikke har interesse i visse konflikter , betyder det ikke, kan de ikke være gavnligt . Konflikter ofte forbruge al den opmærksomhed de strid grupper og andre . Hvis du ikke er involveret i konflikten , kan du være i stand til at bruge sin distraherende karakter til din fordel . Opmærksomheden ledes af en konflikt kan åbne døren for en uafhængig dagsorden til at blive skubbet igennem med lidt varsel .
5 .
Mediate en beslutning . Hvis det gøres korrekt , mægle en konflikt kan forbedre din stående med begge grupper . Dette kan være en delikat proces , fordi glædeligt begge grupper kan være svært . Scenarier , hvor ingen af parterne er tilfredse med den beslutning vil se din status mindsket , så passe på crafting en mindelig aftale for begge parter .
6 .
lære af det. I konflikt, du kan lære om dig selv og andre involverede i konflikten . Når man står med en ubehagelig situation , vil grupper og mennesker piskesnert ud og vise ægte motivationer , der er uopnåeligt på andre måder . At være tæt på en situation kan gøre det vanskeligt at forstå sin brede betydning . I konflikt, kan problemer , der måtte have gået ubemærket hen , før vokse og give sig til kende . Et problem , der var gået ubemærket kan nu afhjælpes .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.