hvorfor sceneskræk opstår ?

Sceneskræk er nervøsitet , angst , frygt og fobier som følge af at skulle udføre eller tale foran et publikum . Publikum behøver ikke at være levende ( som i tilfælde af tv) eller store , selv taler foran tre eller fire personer kan forårsage sceneskræk . Den kliniske definition af sceneskræk er " glossophobia ", og det er en forholdsvis almindelig fobi

Hvad er Stage Fright ?


Sceneskræk kan forekomme , før en planlagt ydelse eller præsentation eller på noget tidspunkt under udførelsen . For eksempel en performer kan være fint for de fleste af showet , men så snubler nogle ord eller linjer , og dette tab af fatning kan fremkalde sceneskræk . Sceneskræk kan påvirke nogen og er undertiden forbundet med social angst . Sceneskræk også kan forekomme i situationer , hvor der ikke tale er nødvendig og vil simpelthen være forårsaget af at være centrum for opmærksomhed . For eksempel kan et barn accepterer en pris i løbet af en skole samling oplevelse sceneskræk at komme op foran hele skolen til at acceptere prisen .

Hvorfor Stage Fright opstå?


Sceneskræk opstår primært på grund af mangel på tillid og manifesterer sig som nervøsitet eller frygt . Det kan også være forbundet med ikke opfylde forventningerne hos et publikum , som det ofte er tilfældet for skuespillere , musikere og andre kunstnere . Sceneskræk er ofte ledsaget af frigivelsen af adrenalin i kroppen . Ifølge 1985- artiklen i "Journal of Humanistisk psykologi " med titlen " The Årsager og behandling af præstationsangst : En eksperimenterende tilgang , " J. J. Barrell , D. Medeiros , JE Barrell og D. Priceconducted et eksperiment på sceneskræk og fundet fem kausale elementer at være til stede i oplevelsen af præstationsangst :
-" Jeg opfatter eller forestiller tilstedeværelsen af betydningsfulde andre som er i stand til at dømme mig
. -Jeg overveje muligheden af mine synlige fejl på en opgave
. -Jeg føler et behov for at gøre godt for at undgå fiasko
. -Jeg føler usikker på, om jeg vil gøre godt
. -Jeg fokuserer på min egen adfærd og udseende «

Hvad er tegnene på Stage Fright


Den manifestationer af sceneskræk varierer fra individ til individ. ? . Frigivelsen af adrenalin kan medføre øget respiration ( vejrtrækning ) , øget hjertefrekvens , nervøs nervøsitet i arme og ben og kvælning eller lukning af halsen , og tørring af munden . I visse enkeltpersoner virkninger kan være meget mere fysisk forårsager diarré , mavekramper , brystsmerter , svaghed eller besvimelse . Nogle mennesker har stærke følelsesmæssige reaktioner og kan begynde at græde , løbe væk , bliver flov eller vred og defensiv .

Hvordan komme forbi Stage Fright


Der er en række løsninger til at overvinde sceneskræk . Udøvende kunstnere har ofte deres egne tricks og ikke en løsning der passer til alle . Stigende tillid ved at øve eliminerer enhver gætte arbejde for udførelsen og sikrer , at den udøvende kunstner bare kan gå på autopilot og udføre hvad de gjorde i øvelokalet . Andre forsøger at afbøde betydningen af publikum , men forestiller sig dem i deres undertøj eller som tilbedende fans , der vil elske den udøvende ligegyldigt hvad. En performer skal blive til stede i hans præstation , når han tænker om fremtiden for hans præstation , sceneskræk kan forekomme . Staying stede hjælper performer koncentrere sig om det .

mennesker, der lider af sceneskræk

Det kan være en trøst for en person med sceneskræk at vide , at de ikke er alene , og i virkeligheden er der mange berømte mennesker, som også lider af samme lidelse . Nogle bemærkelsesværdige personer , der lider af sceneskræk , omfatter: Kim Basinger , Simon Palomares , Rebecca Gibney , Donny Osmond , Gary McDonald , Barbra Streisand , Sir Laurence Olivier og Susie O'Neill , ifølge Generthed Såsielle Angst Behandling Australien hjemmeside


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.