psykologi & personlig vækst

De fleste mennesker stræber efter at vokse som en person i en eller anden måde og se deres beslutningsproces på den måde . Vi forsøger at lære af vores erfaringer og forbedre os . Fra et psykologisk synspunkt , er personlig vækst relateret til andre aspekter af bevidsthed, herunder personlighed , situationelle faktorer , følelsesmæssige faktorer og i sidste ende , selv-accept og en sund syn på andre mennesker

Definition


Personlig vækst er en persons søgen efter at forstå sig selv bedre , acceptere sig selv og maksimere deres potentiale til at blive bedre som person . Personlig vækst primært finder sted på en personlig eller psykologisk niveau , men påvirker andre områder af et menneskes liv . En person , der er doven , for eksempel , kan være doven til en række årsager . Vokser som en person ville betyde at acceptere negative træk og forstå grund (e ) til det, hvilket fører til udvikling af en mere positiv holdning til arbejdet .

Interpersonelle Vækst og moral


vokser som en person betyder også voksende interpersonelt , da den måde, vi ser vores verden og os selv påvirker den måde, vi behandler og interagere med andre mennesker . En doven person , for eksempel , være kunde doven , fordi han ønsker at undgå at blive ansvarlig for ting , nægter at bruge hendes talenter og evner negativt påvirker andre mennesker . Ifølge den disciplin psykologi , kan folk vokse eller udvikle deres moralske ræsonnement over tid .

Personlig vækst og Lykke


Den gren af psykologien kaldes humanistisk psykologi fokuserer på de positive aspekter af mennesker og hvordan de ændrer i forfølgelsen af deres sande selv . Humanistisk psykologer mener , at folk kan vokse personligt og interpersonelt , lære nyt liv færdigheder , og ifølge Foreningen til Humanistisk Psykologi , " forbedre deres livskvalitet . "

moralske udvikling


En af psykologiens tidlige teoretikere , Jean Piaget , foreslået, at børn udvikler moral ved at interagere med andre mennesker . Da de lege med andre børn , deres moralske sans udvikler sig , og som de bliver ældre , modnes . Lawrence Kohlberg uddybede Piagets forskning ved at illustrere en projektion af moralske udvikling over levetiden . Kohlberg foreslår , at der faktisk stadier af moralske udvikling .

Den første er forståelse for at gøre de rigtige ting som at undgå konsekvenser . I fase fem , udvikle mennesker en moralsk konstruktion , der er baseret på deres samfundets love og normer , men kan stadig bryde love . De forstår "princippet "i den lov , ifølge ULC , men " afviser en ensartet anvendelse . " Endelig i fase seks , forstår folk selv i brede forhold til andre mennesker på tværs af kulturer .

Maslows behovspyramide

Ifølge Abraham Maslow , en anden tidlig psykolog , selv om, at folk ikke kunne nå deres fulde potentielle indtil de har de nødvendige forudsætninger . Maslow fastslog , at folk ikke kunne nå deres personlige potentiale , indtil de har basale fornødenheder , som mad , vand og husly . Dette er bunden af behovspyramiden . Næste , folk har brug for at føle sig trygge og sikre i deres miljø . Folk skal også vises kærlighed . Og endelig , folk har brug for at føle sig respekteret af andre og har selvrespekt eller selvværd . Først efter disse aspekter er tilstede, jfr Maslow , kan folk nå deres fulde potentiale .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.