vrede forvaltning behandling teknikker

Det er naturligt og normalt at blive vred . Det kan ske for en person , der mister sin mobiltelefon , er forsmået af en vejleder eller har et barn , der kaster raserianfald . Vrede bliver et problem , når det griber ind i negative måder i dit liv , fordi du ikke kan klare det hos raske måder. Terapeuter arbejder med mennesker , der kæmper med følelser af vrede til at styre det, så det ikke påvirker deres forhold , familier og arbejde .

Rating Vrede


En teknik , der anvendes i behandling med børn , teenagere og voksne er at have det person sats hendes vrede . Når en person bliver vred , bør hun sats hendes følelser af vrede på en skala fra et til 10 , det ene er helt afslappet og 10 den vredeste hun nogensinde har været . Hvis den person føler hendes vrede klatring skalaen , hun bliver opmærksom på det og gennemfører vrede forvaltning strategier . Bliver opmærksomme på de følelser , før de kommer ud af kontrol , er det første skridt til at reducere følelser af vrede .

afspændingsteknikker


terapeuter arbejder med klienter på læring og gennemførelse af afspændingsteknikker . De kunne introducere klienten til dybe , fokuserede vejrtrækning , meditation eller visualisering praksis . For eksempel kan terapeuten og klienten tale om noget , som gjorde kunden vrede i sidste uge . Taler om det kan gøre kunden vred , og terapeuten guider klienten gennem afspændingsøvelser . Vejlederen kunne fortælle kunden om at lukke øjnene og visualisere et sted , hvor han er den lykkeligste . Efter at kunden praksis disse teknikker med terapeuten , kan han gøre dem på sin egen , når han bliver vred .

oversigt klare mekanismer


Et strategi terapeuter brug i anger management hjælper klienten bestemme hvordan hun kan håndtere vrede i øjeblikket, og lave en liste . Terapeuten kan fortælle klienten til at hænge på listen eller andet sted i sit hus , hvor hun vil se det på en regelmæssig basis og til at gå over listen hver morgen , indtil det er udenad . Listen kan indeholde teknikker såsom motion, tager en timeout eller ved hjælp af humor til at håndtere spændinger . Hver uge vil terapeuten bede kunden om hun brugt nogen af de teknikker på hendes liste og spørge , hvor godt de arbejdede . Terapeuten og klienten tweak teknikken , så det er en sund coping mekanisme for , at de enkelte .

' jeg ' Udsagn


Mange gange når folk bliver vrede , de gør " du " udsagn , som er bebrejde eller uproduktive til kommunikation . En teknik, terapeuter bruger i vrede forvaltning er at lære barnet , teenager eller voksen til at bruge " jeg " udsagn i stedet for "du " udsagn . For eksempel vil terapeuten instruere kunden til at sige , " Det gør mig vred , når jeg føler at du ikke lytter til mig , "i stedet for , " Du har aldrig lytte til mig . " Dette hjælper kommunikation og nedbringer spændinger i en opvarmet samtale .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.