computerskærme & søvnløshed

Vi har alle været der-vende og dreje til langt ud på natten , ude af stand til at falde i søvn . Lægevidenskaben links en række potentielle bidragydere til søvnløshed , herunder koffein og andre stimulanser , stress og mangel på fysisk anstrengelse i løbet af dagen . Der kan dog snart være en ny tilføjelse til listen af etablerede søvnløshed udløser-den maskine, du stirrer på lige nu

Løbende Computer Arbejde Study


Et tre-årigt studie , at sporet arbejde og søvn vaner af 25. 000 kontorister i Japan viste en stærk sammenhæng mellem at arbejde på en computer for fem eller flere timer om dagen og psykiske sygdomme , herunder søvnløshed og depression . I undersøgelsen , som blev offentliggjort i " American Journal of Industrial Medicine " bemærkes, at udgifterne så lange timer ved computeren kan føre til en følelse af isolation , som kan udløse psykiske og søvnforstyrrelser .

Nighttime Computer anvendelse


Anden forskning viser, en sammenhæng mellem natlig brug af computeren og søvnforstyrrelser . Resultaterne af en undersøgelse fra 2003 offentliggjort i "Journal of Applied Physiology "viste , at tid brugt kigge på en lys skærm såsom en computer eller TV-skærmen i løbet af aftenen kan forstyrre kroppens biologiske ur , som associerede mørket med søvn . Derudover har undersøgelsen vist, at visse typer af stimulerende computer aktivitet før sengetid , såsom at spille computerspil , kan over-ophidse hjernen , også påvirker kroppens biologiske processer , der er involveret i søvn .

Solutions


For at minimere din risiko af elektronik-induceret søvnløshed , anbefaler nogle læger skære ned brugen af computere , TV og andre lyse elektroniske enheder , især inden sengetid . Nogle forhandlere sælger endda særlige filtre for at minimere det skarpe lys sat ud af computeren og tv- skærme , og der er også en gratis downloades program kaldet F. lux , der automatisk dæmper nuancer af din computerskærm , efter solen går ned. Men mens nogle anekdotiske beviser støtter effektiviteten af disse enheder i afværge søvnløshed , deres videnskabelige grundlag er endnu ikke fastlagt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.