litterære figurer med psykiske problemer

Litteratur giver en stor rigdom af tegn , der illusrate psykisk sygdom i interessante og unikke måder . Selvom forfatterne ikke altid have en særlig psykisk sygdom i tankerne , når du opretter en karakter , de ofte udelade symptomer , der passer til forskellige diagnostiske kriterier . Brug af DSM -IV-TR , den diagnostiske manual , der anvendes af psykologer og psykiatere , kan du tage et kig på , hvordan tegn i hele litteraturhistorien har portrætteret nogle diagnoser i de store kategorier af psykisk sygdom .

Depressive lidelser


Major Depression er en af de mest almindelige psykiske lidelser . Center for Disease Control anslår , at i enhver 2-ugers periode , 5,4 % af amerikanerne 12 år og ældre oplever en form for depression . Ifølge DSM -IV-TR , optræder store depression, når en række symptomer , herunder , men ikke begrænset til , håbløshed , hjælpeløshed og kronisk tristhed have været til stede hver dag i mere end to uger. Når man ser på depression og litteratur , kan du finde mange eksempler på deprimeret karakterer . Et klart eksempel ligger i karakter Daisy fra F. Scott Fitzgeralds roman " The Great Gatsby ". Daisy ser ud til at leve sit liv i en tilstand af hjælpeløshed , hun sjældent træffer beslutninger om sin egen og synes fanget under undertrykkende syn på kvinder i 1920'erne . Dette illustreres af hendes tanker om hendes nyfødte datter , når hun siger , " Okay . . . Jeg er glad for det er en pige, og jeg håber, at hun vil være et fjols-. det er det bedste en pige kan være i denne verden , en smuk lille fjols . " En sådan erklæring afslører den følelse af tristhed og manglende self-efficacy , der ligger karakter Daisy hele romanen.

psykotiske lidelser


Psykose repræsenterer en anden stor gruppe af psykisk sygdom . Psykotiske lidelser omfatter skizofreni , såvel som mindre almindelige psykoser såsom vrangforestillinger uorden og korte psykotisk lidelse . Ifølge DSM -IV-TR , optræder psykose når visuelle eller auditive hallucinationer er til stede . Derudover tænker ofte bliver meningsløse og uorganiseret . Humørsvingninger ofte apati og et ønske om at trække sig fra samfundet . Hele litteratur , har en hel del figurer udstillet sådan træk . Shakespeares figurer , bl. a. tendens til at have en løs forbindelse med virkeligheden . I Shakespeares tragedie , " Hamlet ", hovedpersonen er plaget af vrangforestillinger , visuelle hallucinationer og paranoia . På et tidspunkt han konverserer med spøgelse , der synes at følge ham hele stykket , siger , "Ånden jeg har set , kan Djævelen , og Djævelen har magt . . . ud af min svaghed og melankoli , som han er meget potent med spiritus , misbrug, damn mig . " Hamlets skråle er et eksempel på paradoksal samspil med en afvigelse , og foreslår , i bedste fald en tynd holde på virkeligheden , som er set hos patienter med psykose .

personlighedsforstyrrelser


Personlighedsforstyrrelser repræsenterer et andet område af psykisk sygdom , der beskriver den måde en person findes i hans verden . Ifølge DSM -IV-TR , er personlighedsforstyrrelser, " En vedvarende mønster af indre oplevelse og adfærd , der afviger markant fra forventningerne i de enkelte kultur Dette mønster viser sig i to ( eller flere ) af følgende områder : . ( 1 ) erkendelse ( dvs. måder at opfatte og fortolke sig selv , andre mennesker og begivenheder ) , ( 2 ) følelser ( i. e. , området , intensitet , labilitet , og hensigtsmæssigheden af følelsesmæssige respons ) , ( 3 ) interpersonelle funktion , og ( 4 ) impulskontrol . " Personlighed-forstyrret tegn er løbet løbsk i litteraturen . En interessant og underholdende , f. eks ligger i Scarlett O'Hara fra Margaret Mitchell 's roman , " Borte med blæsten ". Scarlett legemliggør en personlighedsforstyrrelse i , at hun er histrionic , egoistisk og mangler indsigt til sin egen opførsel . Scarlett viser dette i den måde hun gør ondt på mænd og kvinder omkring hende i For at tjene sine egne behov .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.