adfærdsforstyrrelser vurderingsværktøjer

Conduct Disorder er en alvorlig psykisk sygdom , der er diagnosticeret i barndommen . Ifølge DSM -IV-TR , som er den diagnostiske vejledning bruges af psykologer og psykiatere , adfærdsforstyrrelser kan blive diagnosticeret , " Når et barn alvorligt Misbehaves med aggressiv eller nonaggressive adfærd mod mennesker , dyr eller ejendom , der kan karakteriseres som krigsførende , destruktive , truende , fysisk grusom , svigefulde , ulydige , eller uærlige . Dette kan omfatte at stjæle , forsætlig skade , og tvungen seksuel aktivitet . " Derudover adfærdsforstyrrelser indebærer en gennemgribende mønster af adfærd, der har stået på i mindst et år .

Child Behavior Checklist


Behavioral psykolog Thomas Achenback udviklet Barnets Adfærd Checkliste i slutningen af 1980'erne . Dette værktøj har forskellige tjeklister for forældre , lærere og barnet til at fuldføre vedrørende specifikke adfærd fra barnet. Tjeklisten derefter satser barnets adfærd på forskellige skalaer , herunder men ikke begrænset til , skalaer , der måle niveauet af aggressiv og kriminel adfærd . Fordelen ved dette værktøj ligger i , at den tager hensyn til udtalelserne fra barnet , men også de indlæg fra dem, der tilbringer tid sammen med dem som forældre og lærere .

Den Rorschach Test


Psykolog Hermann Rorschach udviklet Rorschach inkblot test i 1921 . Testen består af 10 kort med tvetydige inkblots , der er vist til barnet . Barnet beskriver , hvad de ser i hvert kort og en uddannet klinisk psykolog registrerer og analyserer svaret . Det Rorschach er en projektiv test , fordi det menes , at barnets inderste tanker , følelser og drev ubevidst er projiceret op på blots og formidles gennem deres svar . Selv kontroversielle forbliver Rorschach inkblot Test en afgørende del af en grundlæggende batteri af psykologiske tests , dels fordi den opsamler klart på vrede spørgsmål og spørgsmål i forbindelse med adfærdsforstyrrelser og urolige interpersonelle relationer .

Minnesota multifasisk Personlighed Inventory , Adolescent Version


Den Minnesota multifasisk Personality Inventory for Unge ( MMPI -A ) debuterede i 1943 og derefter blev revideret i 1989 . Testen omfatter 478 sandt eller falsk spørgsmål, der besvares af barnet . Resultaterne er derefter fortolkes og give en grundig undersøgelse af personligheden . Skalaer omfatter grundlæggende kliniske skalaer for spørgsmål såsom depression , angst , og psykotiske tendenser . Men den test har også subskalaer , der giver oplysninger om barnets handler -out adfærd , samt give indikationer for antisocial eller adfærd uorganiseret , tendenser . Selv om testen bygger på barnets følelser og overbevisninger om deres egen adfærd, MMPI-A er ganske sofistikeret og giver oplysninger om barnets reaktion stil for at begrænse tilfældige besvarelse af de punkter , såvel som direkte liggende på den del af barn .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.