faser og opgaver sorg

Sorg skyldes myriader tab , fra at miste et hjem til at miste en elsket . Selvom alle oplever sorg på et tidspunkt , de følelser og proces er unikke for den enkelte. Faktorer , hvordan sorg påvirker nogen omfatte tidspunktet for tab ( pludselig eller langvarig ) karakteren af forholdet til en situation , kæledyr eller person , kvaliteten af forholdet , tidligere og nuværende , personlighed og formildende omstændigheder i livet , såsom andre belastninger. Selv om sorg varierer visse faser eller opgaver har tendens til at opstå . Forberedelse til og identificere de kan hjælpe med den smertefulde proces og afbøde følelse af isolation .

faser og opgaver Sorg


Den model af sorg etaper blev indført af Dr. Elisabeth Kübler-Ross i 1969 for at hjælpe mennesker håndtere terminal sygdom . Nogen ikke nødvendigvis gå gennem de faser i rækkefølge. De fem faser er : benægtelse og isolation , vrede , overenskomstforhandlinger , accept ; opløsning . Nogle sorg rådgivere tilføje chok og desorganisering så godt. Chok omfatter en indledende følelsesløshed . Resolution kan omfatte en tilbagevenden til et sundt liv , herunder en vilje til at elske igen .I 1980'erne , Dr. JW Worden brugt en model af opgaver til stillads sorgen processen . En person skal aktivt afslutte hver opgave . Opgaverne er : at acceptere virkeligheden til tabet oplever smerten af sorg , at tilpasse sig livet med tabet ; bevæger sig på

Denial og accept


De etaper starte med benægtelse . En person vil ikke acceptere tab .Accept af et tab , som en opgave , der er nødvendige for at helbrede fra det er. Taler om tabet kan lette accept .

Vrede , forhandlinger , depression og arbejde gennem


Vrede kan være et tegn på accept . Overenskomstforhandlinger trækker på håb for at kontrollere situationen . Gråd eller isolering kan være tegn på depression . Eksperter varierer , hvor meget og hvilken slags medfølelse at byde på. Indikationer for forlænget sorg eller et ønske om at " give op " er advarselstegn , en professionel bør høres straksArbejde gennem sorg kræver taler og tid . En professionel kan anbefale andre behandlingsformer så godt.

Accept og Tilpasning og resolution


Accept er den afsluttende fase af sorg . Accept omfatter forberedelse og justeringer .Justering er den fjerde opgave sorg . Justeringen omfatter omdefinere relationer og omstændigheder , strukturere et liv til at omfatte tab og at vedtage konkrete opgaver, såsom at lære nye færdigheder .resolution omfatter går videre . Tabet er accepteret , og selv om det stadig vækker sorg , forhindrer ikke leve helt op igen .

Alvoren af Greif

Om søger at faser eller opgaver , sorg kræver bistand af deres kære , samfund og ofte fagfolk. En individuel følelse , sorg følger ingen faste mønster eller tid linje . Når bedrøvelse er langvarig og svær at gribe ind i daglig personlig pleje, for eksempel , bør høres en mental sundhed professionel være .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.