industriel psykologi kriseintervention teknikker

Industriel psykologi eller organisatorisk psykologi indebærer videnskabelig undersøgelse af arbejdspladser . Alle typer af ledelses-og personalemæssige spørgsmål behandles af industrielle psykologi . Kriseintervention ( også kendt som ikke-voldelig forebyggelse af kriser eller deescalation ) indebærer forvaltning af voldelig eller forstyrrende adfærd . Krise intervention på arbejdspladsen er af afgørende betydning når det drejer sig voldeligt eller misbrug arbejdstagere eller kunder . Også , krise intervention er nødvendig , når en voldelig situation er opstået i et forretningssted . Der er mange ikke-voldelige teknikker, der kan udnyttes til at deescalate en potentielt voldelig situation .

Calm metode


Når vi beskæftiger os med et misbrug eller voldelig person , vedligeholde en blød , rolig stemme . Tilskynde den enkelte til at tale roligt så godt. En rolig opførsel kan gå en lang vej mod at sprede en potentielt voldelig situation .

Opmærksomheden og Aktiv Lytning


Giv den enkelte din udelte opmærksomhed . Lytte til, hvad han siger , og reagerer ved at gentage , hvad han har sagt i dine egne ord . Dette sikrer ham, at du hører og forstå , hvad hans spørgsmål er . At den enkelte Deres opmærksomhed ved at lytte omhyggeligt gør ham til at føle valideret uden at du faktisk har at blive enige med , hvad han gør .

Undgå Fortrængning


Fjern en vred person fra en overfyldt situation . Dette kan ofte diffuse en situation helt , som den primære bekymring kan ikke ønsker folk i nærheden af hende eller stirre på hende . Også , en person er mere tilbøjelige til at tale åbent om sine bekymringer , når en mere intim miljø .

holde afstand


Selv om det er vigtigt at fjerne en voldelig person fra et overfyldt situation , bør man stadig afstå fra stående eller siddende for tæt på ham . Overdreven nærhed kunne opfattes som truende .

Må ikke være fordømmende

Ligegyldigt hvad den enkelte siger , være ikke-dømmende . Dette omfatter tilsyn din nonverbale kommunikation og tonen i stemmen . Lytte til, hvad hun siger og fokusere på sine følelser . Kun afspejle tilbage, hvad du tror, hun føler , ikke hvad du synes om disse følelser .

Diskuter valg

drøfte mulighederne for en afslutning på situationen positivt . Understreg løsninger, der er voldelige , men at anerkende følelser involverede personer .

Debriefing

I en fjendtlig situation er det afgørende at holde kolleger og kunder underrettet om situationen ved hånden . Efter en situation er diffust , det er lige så vigtigt at få reaktioner fra ofre eller efterladte.

Sikkerhed Efterladte

Alle foregående strategier er nyttige med ofre og overlevende i en voldelig situation . Men , vigtigst for ofrene er at sikre deres følelser af sikkerhed . Udsagn som : " Du er sikkert, nu ", mens simple , hjælpsom med at etablere en følelse af sikkerhed er .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.