typer af konfliktsituationer

Konflikt forbliver allestedsnærværende i menneskelige anliggender , der opstår mellem nationer , religiøse grupper , politiske partier og enkeltpersoner . Under den uendelige række af de faktiske konfliktsituationer , identificerer psykoanalysen en lille kerne af underliggende processer . Disse uudtalte " grundlæggende antagelser " kraftigt påvirke følelsesmæssige tone i en gruppe eller organisation , der forlader forskellige former for konflikter i deres kølvand . Psykoanalytiker Wilfred Bion identificeret tre grundlæggende antagelse mønstre , som hver især fremstiller forskellige typer af konfliktsituationer .

Afhængigheder Konflikter


En følelse af fælles afhængighed viser sig ofte i de tidlige stadier af gruppens dannelse . Gruppens medlemmer synes at hænge på en medlems hvert ord , som om hun holder al viden , visdom og fremsyn . Denne " grundlæggende antagelse af afhængighed " snigende skaber en vrede forældre-barn hierarki i stedet for en sund følelse af gensidigt ansvar . Den er i konflikt med en gruppe målsætning om at samarbejde om en bestemt opgave , og kan hurtigt mutere til åbne desillusion og fjendtlighed . På dette tidspunkt søger gruppen en ny leder-men hvis den grundlæggende antagelse forbliver uændret , uanset hvem påtager sig rollen snart vil opleve den samme skæbne . Det problem eksisterer ikke med lederskab , men med det umulige ønske om en alvidende mester .

Fight-Flight Konflikter


Grupper under indflydelse af " kæmp- flight " antagelse bliver aggressivt ophidset af at hævde en fjende outsider hvorpå de kan fokusere alle deres dårlige følelser . Et hold kan også projekt ondskab på et af sine egne medlemmer , fører til " seriekobling op " aktivitet . For at kunne fungere rationelt , gruppen nødt til at acceptere ansvaret for sin følelsesmæssige tendenser og arbejde for at imødegå deres destruktive virkninger .De negative egenskaber tilskrives modstander , som fjendtlige hensigter , misundelige ødelægge eller grådige begærlighed , tæller blandt de kvaliteter, den gruppe forsøger at unddrage sig ved at udvise dem på et egnet syndebuk . Et ønske opstår en form for kamp eller flugt-en kamp eller flugt . Medmindre gruppen kan navn , anerkende og arbejde gennem de spændinger skjult af kampen-eller-flygt antagelse , vil gruppen finde en ny syndebuk , så snart en gammel forlader .

Parring Conflicts


" Destruktive håb " lyder måske selvmodsigende , men en form for håb , som Bion kaldet " messiansk, " bliver usædvanligt ætsende . Det sker, når en gruppe begynder at handle , som om et par af medlemmerne vil producere en vis form for mirakuløs gennembrud . Ordinær men vigtigt problem at løse ideer ofte får afskediges, når den grundlæggende antagelse af parring trækker i trådene bag kulisserne . Det reelt samarbejde gruppens arbejde vil blive saboteret , hovedsagelig fordi gruppen ignorerer beskedne , men værdifulde bidrag , som erstatter en følelse af fælles kamp med en fantasi om kommende utopi . Så ofte sker med idealisering , misundelse altid ulmer under ærbødighed , truer med at brede sig til nedsættende bemærkninger eller åbne fjendskab . Hvor realistisk optimisme underholder opnåelige muligheder , patologisk håber syder med undertrykt fjendtlighed .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.