er der sådan noget som en vanedannende personlighed ?

Vanedannende personlighedstræk er en relativt ny og stadig omdiskuterede begreb i psykologi . Teorier tyder på, at visse mennesker er disponeret for at blive afhængige af en adfærd eller stof på grund af en kombination af faktorer

Definition


Vanedannende personligheder er karakteriseret ved lav tolerance for stress eller frustration , lavt selvværd , humørsvingninger , impulsiv adfærd , angst og depression . Mens lidelsen er anerkendt af mange psykologer , er dens neurologiske grundlag endnu ikke forstået , og nogle er fortsat skeptiske . Vanedannende adfærdsmønstre menes af de fleste at være resultatet af miljømæssige og psykologiske faktorer .

Behaviors


Mennesker med vanedannende personligheder er mere modtagelige end de fleste til stofmisbrug og misbrug , men problemet stammer med adfærd . Afhængighedsskabende adfærd , såsom hasardspil , spiseforstyrrelser og seksuelle aktivitet kan forekomme som reaktioner på stress . Forsøg med og afhængighed af , narkotika og alkohol kan ledsage afhængighedsskabende adfærdsmønstre som disse .

Behandling


Uanset videnskabelige dokumentation for eksistensen af vanedannende personligheder , kan folk , der lider af vanedannende adfærd kan behandles med rådgivning eller psykoterapi . Adfærdsterapi er afgørende at finde årsagen og fjerne virkningerne af afhængighed .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.