hvilke modeller, der anvendes af psykologer til at stimulere reaktion i deres kliniske praksis ?

Psykologer , der praktiserer individuelle psykoterapi tilbyder støtte og rådgivning om en en -til-en basis . Under en terapi session , er der flere måder, hvorpå en terapeut vil stimulere svar , alt efter hvad terapeuten finder er den mest hensigtsmæssige teknik . De fleste terapeuter ansætte et par generelle metoder i individuelle sessioner for at hjælpe kunderne åbne op .

Grundlæggende Kommunikation


En terapeut kan velkommen åben kommunikation i et par grundlæggende måder . For eksempel kan hun kommunikere meget med hendes kropssprog . Har en stærk , åben , imødekommende stilling kan skabe en stemning af accept og hjælpe klienten føler åbne for deling . Ligeledes kan vokal tone overbringe enten let eller spænding . Terapeuter kan sætte klienter på lethed ved at tale i en rolig og stabil måde . Dette er især nyttigt , hvis kunden synes lukket eller angste

typer af spørgsmål


finde ud af , hvilken type spørgsmål at stille, er en af de mest vigtigt interview færdigheder for en terapeut . På et meget basalt niveau , spurgte de typer af spørgsmål vil stimulere den nødvendige reaktion på at hjælpe klienten bedre at forstå hendes problemer .

Åbne spørgsmål er nyttige , da de tilskynder klienten til at beskrive og formidle hans situation i en fri måde . En fælles åbent spørgsmål kunne være : "Hvad er på dit sind ? " Disse typer af spørgsmål vil tilskynde til at åbne en samtale og spørge kunden til at dele . I modsætning hertil lukkede spørgsmål vil lukke samtalen , og er let besvaret med korte svar . For eksempel " Hvor mange børn har du ? " vil sandsynligvis udløse en lukket , eller ét ord respons .

Lytning


Terapeuten reaktion på , hvad klienten siger, er også en måde at hun kan fremme kommunikationen . En fælles teknik er aktiv lytning . Aktiv lytning består i at kommunikere , at den anden person er ved at blive hørt , med minimal verbal respons . En terapeut praktiserende aktiv lytning vil gøre øjenkontakt , nikke hovedet til at vise forståelse og kan lave små verbale anerkendelser , blot med angivelse af " Ja " eller " Jeg ser . "

Reflekterende


Terapeuter vil bruge forskellige teknikker til at checke ind med kunder , hvad der bliver sagt klart og bede klienten til at dykke længere ind i emnet . For eksempel , parafraserer eller opsummering , hvad der var lige sagde , er en måde , hvorpå terapeuten vil lette denne form for kommunikation . Ligeledes kan terapeuten reflekterer tilbage til klienten , hvad der var bare sagt , bogstaveligt at gentage den sidste sætning som et spørgsmål . Denne teknik kan bede kunden om at fortsætte med at fortælle sin historie eller giver større detaljer . Tilsvarende vil terapeuten stille opklarende spørgsmål for at sikre , at hun forstår , hvad der blev sagt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.