rådgivning adfærd teknikker

Når en kundes adfærd står i vejen for hans succes , rådgivere ofte tilbyde adfærd administrativ bistand . Gennem processen med adfærd forvaltning , kæmper enkeltpersoner kan lære at reagere behørigt på forekomster af stress og kontrol potentielt forstyrrende eller upassende adfærd , der giver dem mulighed for mere effektivt at fungere som produktive medlemmer inden for en skole eller arbejdsplads .

Collaborative mål Indstilling


Behavior ændring forsøg , dog velment , vil sandsynligvis ikke blive vellykket, hvis den enkelte har behov for at gøre adfærdsændringer køber ikke ind i planen . At øge sandsynligheden for , at patienten forpligter sig til at ændre adfærd , kan vejledere arbejde med disse personer til at sætte mål . Ved at binde disse mål til den enkeltes adfærd , kan rådgiverne gøre det mere klart for den enkelte , at hans opførsel har konsekvenser hans sociale og arbejdsplads succes og give ham noget at stræbe efter . Gennem samarbejde målopnåelse , kan rådgiveren arbejde med den enkelte at identificere og registrere mål og diskutere måder, hvorpå opførsel modifikation kan gøre opnåelsen af disse mål mulige .

antecedent Identifikation


Mange enkeltpersoner , der kæmper for at kontrollere deres adfærd gør det , fordi de er i stand til at identificere de begivenheder , der udløser deres udbrud . Vejledere kan arbejde med deres patienter for at identificere disse forhistorie , eller udløse hændelser . Ved at gøre det , kan rådgiveren give hende patienten til bedre at forstå sin egen adfærd og arm ham med den nødvendige viden til at anerkende igangsættelsen af et adfærdsmæssige udbrud og reagere , før udbruddet kommer til at bære frugt .

"Hvorfor " Behavior Efterforskning


Mange enkeltpersoner , der kæmper for at styre deres adfærd handler ud fra impuls eller følelse i stedet for at tænke gennem deres handlinger . For at hjælpe disse personer med at kontrollere deres impulsitivity og få en bedre styr på deres adfærd , kan rådgiverne arbejde med deres patienter til at afdække årsagerne til, at de handler i visse mode . At gøre dette , kan en rådgiver bede patienten om at nedskrive en adfærd , at han ønsker at ændre , såsom at bruge bandeord når de skal klare en enkelt . Justitsråden kan derefter bede den enkelte at listen grunde hvorfor han føler, at han reagerer på denne uønskede måde , måske , at han søger opmærksomhed, eller han er ude af stand til at kontrollere sin vrede . Når de har identificeret årsagerne til den enkeltes adfærd , kan rådgiveren og patienten arbejder sammen om at udvikle en alternativ reaktion.


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.