typer af konflikter stilarter

Konflikter betragtes ofte som to mennesker eller grupper skændes over et punkt . Ikke desto mindre er der en række forskellige former for konflikter stilarter , et par er mere åbenlyse end andre . Hvis du er i stand til at genkende din egen konflikt stil og taktik af andre, vil du være i stand til at finde en tilfredsstillende løsning , når en konflikt opstår .

Forhindring


Mange mennesker antager, at i tilfælde af , at de ignorerer et problem , vil det simpelthen forsvinde . De kunne modstå konfrontation eller forsøge at straffe modparten ved ikke chatte med dem . Men det vil kun sidde der , brygning , for det til senere koge over . Hvis det sker hele tiden , vil en eksplosion opstår, skaber forvirring , mens hvis det var blevet sorteret ud, når det var bare et lille problem , kunne det godt have været løst .

Mediator


Mediation er en metode til konfliktløsning hvor parterne forsøger at nå et kompromis så hurtigt som muligt . Mediatorer er ivrige efter at give efter på mindre punkter og tage et kig på det større billede . En hindring for en mægling konflikt type er , at et medlem af den modstridende part ikke kan være ærlig omkring det kompromis og kunne tage en passiv-aggressiv tilgang .

ikke giver I


Personer , der står deres jord kan blive beundret for deres urokkelige mentalitet . Men denne form for kamp giver en " sejr i enhver henseende priserne " mentalitet og kan tjene til at skubbe de modstridende medlemmer fra hinanden . Én person kunne endelig få sin vej og den anden part medlem kan bære nag , der aldrig løst . Personer, der følger denne stil konflikt er typisk ekstremt aggressive og selvretfærdige . De føler , at det går ud er en indikation af svaghed .

Kompromis


Hvis to mennesker er ivrige efter at gå på kompromis , vil de være i stand til at opnå en gensidig aftale meget hurtigere . Magt i forholdet bør deles ligeligt . Ulempen er, at det kan være en undskyldning for ikke at beskæftige sig med den virkelige "kød og kartofler " af konflikten . Desuden, hvis en bestemt person altid er at gøre det at gå på kompromis , især i et intimt forhold , kan det være ødelæggende og gøre kammeratskab stressende .

Samarbejde

Collaboration fokuserer på at arbejde sammen for et fælles mål . Den indeholder en effektiv samtale med hver enkelt person, der bliver kooperative og samtykkende . Det styrker forbindelsen mellem de modstridende medlemmerne . Effektivt samarbejde mellem partnerne giver tilfredsstillelse og skaber løsninger ved at få dedikation fra hvert medlem . Alligevel kan dette tage længere tid og afhænger af personligheder af de involverede personer . Med denne taktik , du kan fungere sammen for at løse problemet .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.