Hvordan accepterer jeg konstruktiv kritik til at blive et bedre menneske ?

Alle har haft det til at ske . Du spørger om feedback , du siger, du vil have feedback , men når du rent faktisk får nogle konstruktive feedback, du er ødelagt af det. Under konstruktiv kritik og er en vanskelig , men vigtig færdighed at lære

ikke reagerer Følelsesmæssigt


Når du modtager kritik , tager et par øjeblikke og et par dybe indåndinger . Ligegyldigt hvor du føler , tak den person, der gav dig den kritik . Lad ikke dig selv reagere følelsesmæssigt. " Den indre stemme er normalt gnaven , så ignorere det , " rådgiver Stephen McClard , en prisbelønnet musiklærer .

Vær Mål


Spørg dig selv om den kritik er , som gav den kritik ? Og er den kritik gyldig ? En kommentar fra din chef bør have mere vægt end en fra en fjende . Det betyder ikke, at gyldige kritik kan ikke komme fra overraskende kilder .

Tag hvad du kan bruge


Gregg Walker af afdelingen af samtaler ved Oregon State University siger til " at anerkende værdien af konstruktiv kritik . " Hvis der efter gennemgang af kritik, du synes, at i det mindste nogle dele er sande og nyttige , internalisere og bruge den konstruktive kritik . Uanset hvor god konstruktiv kritik er , hvis du aldrig anvende det til dit liv er det ligegyldigt hvor lidt du blive ked af at høre det .

Ignorer hvad du ikke kan anvendelse


Eleanor Roosevelt engang skrev " Intet menneske nyder at være uglesete . " Hun gav også gode råd , når det kom til kritik . Ikke hver eneste kritik , du modtager , er gyldig eller nyttigt. Hvis der efter du har objektivt overveje den kritik, du finder ikke brug for det, så lad det gå . Gør dit bedste for at glemme den er bragt op, og være på vagt over denne persons kritik i fremtiden .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.