hvad der forårsager oppositionel adfærd ?

Overdreven oppositionel adfærd er klinisk benævnt Oppositionel Defiant Disorder , eller ulige. ODD er en adfærdsmæssig lidelse karakteriseret ved ulydige , negative , trodsig og fjendtlige adfærd over for autoritet. Det sker hovedsageligt i barndommen , men kan strække sig ind i voksenalderen . Kendetegnende symptomer på ODD er raserianfald , overdreven skændtes med voksne , bevidste forsøg på at genere folk og manglende evne til at tage " nej "for et svar . Mens årsagen til ODD er ukendt , er der et par teorier til at forklare dens udvikling .

Genetiske Teori


Oppositionel Defiant Disorder kan have en genetisk sammenhæng med historien om forældrene og andre familiemedlemmer . Det er blevet konstateret , at ODD er fremherskende hos børn , hvis forældre har en fortid med Attention Deficit Disorder , depression og misbrugsproblemer .

Biologisk Teori


Oppositionel Defiant lidelse kan være forårsaget af unormale niveauer af neurotransmittere som følge af en langsom-modning hjerne . Neurotransmittere hjælpe nerveceller kommunikerer med hinanden . De styrer impuls , dom og forhandling . Børn med ODD tendens til at have sociale problemer stammer fra den manglende evne til at forstå de sociale signaler af andre og reagerer med aggression .

Miljø Teori


Familie -og miljø kan spille en rolle i udviklingen af Oppositionel Defiant Disorder . Inkonsekvent grænser , struktur og disciplin menes at være bidragydere til ODD . Stress i en familie , som skilsmisse eller misbrug , kan også bidrage til ODD . Et barns oppositionel og udfordrende adfærd kan være et forsøg på at få kontrol , føler sig sikker eller få opmærksomhed fra en forælder .

comorbide Teori


Oppositionel Defiant Disorder er ofte set hos børn , der lider af andre sygdomme , såsom Bipolar , angst og Attention Deficit Hyperactivity Disorder .

Behandling for ODD

Selv om der ikke er medicin til rådighed , som effektivt behandler Oppositionel Defiant Disorder , idet alle co-morbide forhold ved at medicin kan hjælpe med at styre symptomerne på ODD . Andre behandlinger omfatter adfærdsmæssige og sociale terapi og vrede forvaltning. Hvis årsagen til tilstanden er miljømæssige , kan en terapeut anmode familierådgivning eller forsøge at fjerne barnet fra den negative miljø .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.