pålideligheden og gyldigheden af psykologiske tests

Psykologiske tests har højeste pålidelighed og gyldighed , når det administreres og fortolkes af en kvalificeret mental sundhed professionel . Selv om psykologiske test er nyttige , kan ingen test eller kombination af test helt vurdere en person , fordi menneskets psykologi er for kompleks <. h2 > Definitioner
Pålidelighed henviser til, om en test er i overensstemmelse med tiden , i sine resultater . En god test skal også være konsekvent internt . Gyldighed henviser til, om testresultater beskrive en persons faktiske adfærd . For de fleste psykologiske tests , er pålidelighed højere end gyldighed , hvilket understreger behovet for yderligere oplysninger , såsom interviews .

Vigtigheden


Pålidelighed og validitet er afgørende for kvaliteten psykologisk testning . Hvis pålidelighed ikke er til stede , så testen kan ikke have tillid til at foretage gyldige vurdering i et klinisk miljø . Hvis gyldigheden ikke er til stede , så testen kan ikke have tillid til at gøre forudsigelser om adfærd i en real- verden indstilling .

MMPI


Den Minnesota multifasisk Personality Inventory ( MMPI ) , et dagligt syn i kliniske omgivelser , også bruges i stigende grad for erhvervsmæssig screening . Sin gyldighed i screening jobansøgere er problematisk , fordi det ikke var designet til at gøre brede forudsigelser som der vil gøre sig godt i en bestemt karriere .

Myers-Briggs


En af de mest populære personlighed test, Myers-Briggs er en test , hvis pålidelighed og gyldighed er kontroversielle . National Research Council rapporteret, at Myers-Briggs ' pålidelighed varierede fra 24 procent til 61 procent , og at dens gyldighed , mens tilstrækkelig til at måle , hvor en person falder på sin indadvendthed til udadvendthed frekvenser , er svag til at måle sine øvrige spektre af træk .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.