strategier til håndtering af konflikter

Konflikt er en del af hverdagen . Dictionary. com definerer konflikt som " en kamp , kamp , eller kamp; kontroverser , skændes , eller en mental kamp som følge af modsatrettede krav eller impulser . " Oplever konflikt med andre eller i sig selv af forskellige årsager , såsom forskellige udtalelser eller personlighed . Strategier findes for at undgå , eliminere eller skride effektivt ind over konflikten .

Forebyggelse


Undgåelse konflikten kan arbejde i visse situationer. Små konflikter , der ikke har en stor indvirkning på dit daglige liv kan ikke være værd skændtes . Undgå konflikt kan være positivt, hvis du eller den anden person reagerer med ekstrem følelser til situationen . Følelsesmæssige mennesker , der forsøger at udarbejde en konflikt finde nogen løsning på grund af den intense følelser af begge parter . Undgå en konflikt , hvis den udgør skade på dig eller de øvrige involverede person , eller hvis en person er tilbøjelig til at blive voldelig , når de konfronteres .

Opbevarelse


Brug empati og imødekommende anden persons behov præsenterer en alternativ metode til at håndtere konflikter . Samarbejdende og forståelse den anden person kan gøre konfliktløsning en smidig proces . Du kan rumme en vanskelig person som en måde at afslutte konflikten , især hvis diskussionen er ikke skrider frem, eller du bliver frustreret eller beskæftiger sig med ledelse af samtalen . Andre gange kan du genkende din egen fejl, og tilpasser sig de gøre det godt igen med en anden person .

Konkurrerende


Konkurrerende er en selvbevidst, men insisterende , måde at håndtere konflikter . Bruge magt for at løse en konflikt i en nødsituation , " Liv og død " type situation , eller når det drejer sig en udstødt emne . Virksomheden hoveder , chefer eller direktører kan finde konkurrerer om at være en effektiv måde at løse konflikter mellem medarbejdere eller under bestyrelsesmøder .

Kompromittering


Kompromittering involverer lægge alle dine ideer på bordet , lytter til den anden person er fanget i spørgsmålet og beslutte , hvordan man gøre løsningen arbejde for begge parter . Arbejde med den person , der er involveret i en konflikt , og udtænke en løsning, der omfatter ideer fra hver side , selv om det kan være nødvendigt for hver person til at ofre sit synspunkt for at nå et slutresultat . Taler gennem konflikten giver en optimal måde at gå på kompromis , med eller uden en mægler .

Collaborating

Collaboration om at finde den bedste løsning på en konflikt , der opfylder alles behov og forventninger . Samarbejde tager længere tid at nå frem til en løsning , men i sidste ende , til fordel for alle parter fra resultatet . Konferencer , åbne diskussioner og mægling giver ideelle værktøjer , når samarbejder for at løse en konflikt .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.