hvordan man kan hjælpe en lyn offer

Lynnedslag 400 mennesker om året i USA Hvis du er en person , der bruger tid udendørs , bør du vide hvordan man kan hjælpe offer for et lynnedslag . Trænere og forældre til børn , der spiller sport på åben mark falder ind under denne kategori . Der er forskellige typer af lyn skader , og nogle er mere livstruende end andre
1 .
Ring 9-1-1 eller den lokale redningstjeneste. Selv om offeret optræder kun bedøvet , kan de have forbrændinger eller andre skader .
2 .
Tjek for vejrtrækning og en puls , hvis offeret er bevidstløs . Giv mund-til- mund , hvis offeret har en puls , men er ikke vejrtrækning . Hvis der ikke er puls , begynder genoplivningsudstyr ( CPR ) .

3 .
Kig efter brandsår . Hvis offeret er våd , hud brandsår er mere sandsynlige. Der kan også være en brænde , hvor den aktuelle ind i kroppen og en anden hvor det forlades. Undersøg tæer , fingre og hud ved siden af metal spænder eller smykker . Cover elektrisk brænder med en tør , steril forbinding . Må ikke afkøle forbrændinger.
4 .
Vurdere andre skader . Når huden er tør eller er offer er jordet ( f. eks iført metal klamper ) , den elektriske strøm bevæger sig dybere ind i kroppen . Der kan være knoglebrud eller skader på muskler og nerver .
5 .

Flyt offeret til et sikkert sted , hvis der ikke synes at være en rygmarvsskade . Lyn kan ramme det samme sted to gange .
6 .
Hold ofret fra at få kølet indtil redningsmandskab ankommer .

gode råd og advarsler


 • Hvis dit hår står på udgangen , det er en indikation lyn er lige ved at strejke . Krybe ned i en stram kugle med hænderne over ørerne . Må ikke ligge fladt på jorden .
 • Undgå åbne områder , træer , pæle , metal bleachers , hegn og andre høje eller metalgenstande . Et stænk skade er et resultat af lyn slående et objekt og derefter hoppe .
 • Alle lyn ofre har brug for en lægeundersøgelse , selv om de synes uskadt . Ikke alle skader er synlige . Der kan være skader på væv , blodkar og nerver .

 • Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Michael D.Lund
  Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

  Kundeservice: Rene Poulsen ,
  Peter Andersen

  Tel: +45 88 88 99 00
  Fax: +45 88 88 99 01

  © Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.