Hvad er tegn og symptomer på tilføje ?

Attention Deficit Disorder ( ADD ) , er en udvikling lidelse . Det bliver mere almindeligt benævnes ADHD uopmærksom type . Træk ved ADD er manglende evne til at være opmærksom, rastløshed og impulsivitet . Lidelsen menes at være neurologiske og normalt gør dens udseende i den tidlige barndom . Det er en kronisk lidelse , hvilket betyder, at det er langvarige eller tilbagevendende . Mennesker med ADD er ramt af sygdom hele deres liv i næsten alle tilfælde . Men der er behandling til rådighed , og det er muligt at få alle ADD symptomer under kontrol .

Onset


Ifølge American Psychological Association diagnostiske og statistiske håndbog over psykiske lidelser , DSM IV , skal symptomerne på opmærksomhed underskud lidelse blive vist i en alder af syv . Symptomdebut skal være alvorlige og påvirke de daglige aktiviteter for barnet, såsom skolearbejde .

Rastløshed


Nogle tegn på ekstrem rastløshed i forbindelse med personer med Attention Deficit Disorder er en manglende evne til at vente på deres tur og besvær resterende siddende . De viser også tegn på stærk fidgeting og bevæger sig rundt . Et andet symptom på lidelsen er at undgå eller viser modvilje til aktiviteter , der kræver længerevarende mental anstrengelse .

Impulslyd


Dårlig impulskontrol er en klar tegn på ADD . Personer med ADD buse ud med svar på, før den anden person er færdig med at stille spørgsmålet . Mennesker med ADD også ofte afbryde andre . De har ofte bryde ind på andre uden at tage hensyn eller overvejelser . Det er let for dem med ADD konstant at blive distraheret af stimuli .

Uopmærksomhed


Et af de mest bemærkelsesværdige kendetegn ved ADD er uhensigtsmæssig grader af opmærksomhed . En person , der lider af ADD vil have svært ved at følge anvisningerne . Han vil ofte vist tabt i tanke eller synes at være dagdrømmeri eller fordeles . Han vil også blive vist uorganiseret , glemme, hvor han satte tingene og gøre skødesløs fejl . En person med ADHD vil finde det svært at koncentrere sig om noget, medmindre det er noget, hun er utrolig interesseret i. Hun vil også synes ikke at lytte , når der tales til.

Test

Hvis du tror at nogen af de symptomer gælder for dig eller nogen du kender , ADD er let at teste for og afprøvning kan gøres med enhver psykolog eller psykiater . Se din praktiserende læge eller børnelæge først for en medicinsk vurdering . Lægen vil derefter sandsynligvis henvise dig til en specialist for test .


Kommentarer

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Michael D.Lund
Nyheder redactor: Theis Lange Olsen

Kundeservice: Rene Poulsen ,
Peter Andersen

Tel: +45 88 88 99 00
Fax: +45 88 88 99 01

© Copyright 2013-2014 www.konditions.com - All rights reserved.