drive opsving metoder

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-05-08

Hvis vigtige data er gemt på computerens harddisk , er det afgørende, at regelmæssig backup er udført for at beskytte dig mod uforudsete kører fejl . Hvis uheldet er ude , er der flere hjem metoder til at genoprette data fra beskadigede drev . Bemærk, at disse metoder sjældent vil lave din harddisk permanent og kan føre til endnu flere skader på drevet , men de kan hjælpe dig med at få dine oplysninger tilbage . Den sikreste måde at gendanne drevet og hente dine oplysninger er at tage det til data-opsving eksperter .

Sæt Logic Board

Hvis harddisken har oplevet en pludselig spændingsbølge , kan det føre til elektronisk fiasko . Drevet vil ikke blive opdaget af computerens BIOS ( Basic Input Output System ) og vil ikke " spin-op " når den er tilsluttet pc'en . Synlige tegn på skader kan undertiden ses på hovedkortet ( også kendt som controller board ) af drevet . I et sådant tilfælde den eneste måde at genvinde drevet og de data, det indeholder, er ved at erstatte hovedkortet med et identisk fra en fuldt fungerende harddisk . Selvfølgelig vil du ikke kunne bruge det drev, du fjerner hovedkortet fra , men hvis der er meget vigtigt data på det drev, du forsøger at komme sig, kan det være et offer værd. Når det er muligt forsøge at matche den nøjagtige fabrikat og model af de to drev for at øge chancerne for at denne procedure fungerer. Ulempen ved denne metode er, at du kan ende op med to ikke -arbejdende drev i stedet for én. Så medmindre du er villig til at tage den risiko , er det ofte bedre bare at sende drevet under reparation eller til data-opsving eksperter , der kan genoprette drevet for dig .

Løsn aktuator Arm

Gentagne klikke lyde fra drevet er ofte et sikkert tegn på mekanisk svigt , hvilket betyder en af de bevægelige indvendige dele af drevet ikke fungerer korrekt. Hvis drevet udstillet denne symptom før ophører med at arbejde helt , der er noget du kan gøre for at forsøge at inddrive drevet , men det er kun en kortsigtet løsning . Fejlen normalt ligger hos aktuatoren armene sidder fast . Da disse våben er de dele, der placere læse /skrive hoveder over drevet pladerne , vil du ikke kunne få adgang til alle data , når de sidder fast . Høring af dokumentation for det drev , du forsøger at inddrive er et must, da du får brug for at vide præcis hvor aktuatoren armen er placeret inde i drevet og derefter let tryk på denne plet , for at løsne det . Du bør være meget forsigtig med denne procedure som rammer drevet for hårdt eller for mange gange vil bare gøre problemet værre og forårsage yderligere skade. Hvis det lykkes dig at løsne aktuatoren armen du være i stand til at inddrive drevet og hente dine data fra det , men en funktionsfejl aktuator arm er noget, der kun eksperter ordentligt kan fastsætte som drevet skal åbnes i en " ren rum " ( der er renere end selv en kirurgisk værelse ) for at undgå flere skader og tab af data .

Frys Drive

Hvis du kan høre drevet kraftoverførsel op, og det er fundet i BIOS og operativsystem , men du kan ikke åbne drevet og få adgang til filer , kan problemet være overophedning . En opbygning af varme i drevet vil få komponenter til at udvide og sidde fast . Forsøger at få adgang til drevet i operativsystemet , vil medføre, at pc'en til at låse op , eller du vil blive bedt om at " Format " det drev , hvilket vil forårsage en lock-up , hvis forsøgt. Den eneste måde at inddrive et drev med denne fejl er at forsøge at løsne de komponenter , der sidder fast på grund af varmeudvidelse . Første mulighed for kørsel til køle ned til mindste stuetemperatur inden det placeres i en anti-statisk pose og tætning . Det anbefales, at du prøver at fjerne så meget luft som muligt fra posen . En vakuum lukkeanordning vil komme i handy . Placer de ramte drevet i en fryser i cirka en halv time . Tag drevet og lad det stå i cirka fem minutter , før du tager det ud af posen og forbinde den til computeren . Du skal være i stand til at gendanne dine data nu , men tiden er af afgørende betydning , da drevet snart vil begynde at varme op igen , hvilket vil føre til de samme problemer .


Previous:nothing Next:hvordan man opbygger en pc for under $ 500 

Kommentarer

Code:
change