hvad er forskellen mellem en server & en stationær ?

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-05-14

En server er ikke beregnet til den enkelte bruger , den forvalter alle brugere i et netværk . Servere har udpeget funktioner , såsom håndtering af netværks sikkerhed , database , e-mail eller adgang . Desktops anvendes direkte af brugerne til at udføre daglige opgaver

tekniske forskelle

Servere er . typisk designet til at være mere kraftfuld end stationære computere . De har mere diskplads , mere random access memory ( RAM ) og hurtigere processorer . Desktops forbindelse samtidig til en server for at udføre forskellige opgaver . Et netværk med 1. 000 brugere , for eksempel , har brug for en kraftig mailserver til at sende og modtage e-mails løbende for alle brugere . En desktop , på den anden side , udfører opgaver for den aktuelle bruger , hvilket er hvorfor de kan være mindre magtfulde end servere . De er også billigere end servere, fordi de ikke kræver meget store diskplads , maksimal RAM eller den hurtigste processor hastighed .

Forskelle i operativsystemer

Servere have forskellige operativsystemer fra stationære computere . Windows 2003 og Windows 2008 er server operativsystemer. Desktoppe bruger Windows operativsystemer som XP , Vista og Windows 7 . Styresystemer have administrative værktøjer til gennemførelse af politikker og forvaltning af store netværk , mens desktop operativsystemer ikke har kapacitet til at forvalte andre computere .

Sikkerhed og adgangskontrol

Access er mere restriktiv til servere , end at desktops , fordi hvis en Serveren er hacket , det åbner op for netværket og alle sine computere til sikkerhedstrusler . Fordi servere har en masse information --- herunder filer , e-mails og databaser --- sikkerhed er strammere end for desktops . Kun administratorer i netværket kan foretage ændringer på servere . Også kan servere ikke kan genstartes eller lukkes ned på en fiks id¨¦ , fordi det betyder at tage ned alle brugere tilsluttet til serveren . I modsætning til desktops , eventuelle ændringer , opdateringer eller installationer på servere må planlægges omhyggeligt før gennemførelsen .


Previous:nothing Next:hvordan man kan sætte bootable iso billeder på en USB-flashdrev 

Kommentarer

Code:
change