hvordan man kan reparere fysisk dårlige sektorer

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2012-05-05

Fysisk dårlige sektorer på en harddisk er områder af det drev, der ikke vil holde data . Disse dårlige sektorer er faktisk ikke repareres , men harddiske kan blive tvunget til at undgå at bruge de dårlige sektorer af software , der holder styr på, hvilke steder indeholder de dårlige sektorer . Denne software kommer i form af fejlkontrol software , såsom at der er indbygget i de fleste versioner af Windows , eller tredje-parts utility software designet til at løse denne type fejl . Harddiske med et stort antal dårlige sektorer kan undertiden være partitioneret og formateret i mindre logiske drev som godt.

Windows Fejlkontrol


1 .
Tilbage op nogen vigtige filer på harddisken , inden du forsøger at inddrive et drev , der er at have fejl på grund af fysiske dårlige sektorer .
2 .
Klik på " Start ", " My Computer " og højreklik på det drev , der har problemer . Vælg " Egenskaber " fra menuen . Klik på " Funktioner " og derefter klikke på " Undersøg nu "under Fejlkontrol sektion .
3 .
Marker feltet , der siger " automatisk Ret fejl i filsystemet " samt den boks, der siger til "Scan efter /genopret beskadigede sektorer. " Lad computeren at scanne for problemer næste gang den starter , hvis du bliver bedt om denne mulighed af Windows , og derefter lukke alle programmer og genstarte for at starte scanningen , hvilket vil programmet Windows til at undgå at bruge nogen sektorer fundet dårlig , og kan eller ikke kan få refunderet alle oplysninger i øjeblikket er gemt i eller i nærheden disse sektorer .
4 .
Gentag denne scanning regelmæssigt for at sikre, at operativsystemet er kendskab til nogen nye fysiske dårlige sektorer og er programmeret til at undgå lagring af data i berørte områder .

Partitionering Drev at undgå fysisk dårlige sektorer


1 .
Sikkerhedskopier alle filer og være parat til at geninstallere al software , drivere eller filer, der er på drevet , herunder operativsystemet , inden tilpasning af partition oplysninger om eventuelle harddisk , da disse trin normalt vil slette alle filer på drevet .
2 .
Kør Diskhåndtering Utility , som er en del af Computer Management i henhold til Administration del af Kontrolpanel .
3 .
Højreklik på det drev , der oplever problemer og slette den partition . Højreklik på den tildelte plads , og vælg " Ny simpel diskenhed . "
4 .
Indtast en mindre størrelse end den fulde kapacitet af drevet , som en tredjedel kapacitet , og fortsæt til oprette en ny partition og formatere den ved hjælp af standardværdier for alt undtagen den størrelse .
5 .
Kør kontrol af diskfejl nytte med en fuld scanning at afgøre, om den nye partition er fejl-fri , og i bekræftende fald fortsætte med at skabe en anden partition med det næste ledige afsnit af drevet efter de samme trin for tildelte plads . Bestem hvilken partition indeholder de fysiske dårlige sektorer ved at køre fejlkontrol og undgå at bruge denne partition til data , eller sletter den partition , og yderligere at splitte det op i mindre partitioner , indtil en stor del af drevet er brugbar .

Tips og Advarsler


 • Tredjeparts software er også tilgængelig for harddisk fejlkontrol og fejlretning , men det er uden for rammerne af denne artikel . Oprettelse af mange små partitioner og scanning hver man kan indsnævre de dårlige sektorer og lade drev, der skal opdeles i større partitioner , når de steder bestemmes . Fejlsøgning hjælpeprogrammer og software -pakker don't fix dårlige sektorer , de finder dem og lave en tabel over deres placeringer , så Windows kan undgå at bruge disse brancher til at gemme data .
 • Tilbage filer ligger på harddiske , der oplever problemer , fordi dårlige sektorer kan være et tegn på forestående fejl i et drev. Aldrig bruge et drev , der har kendt dårlige sektorer for kritiske data funktioner som disse drev skal betragtes som upålidelige og mere tilbøjelige til at mislykkes , end drev , der ikke har nogen dårlige sektorer .


 • Previous:nothing Next:Sådan nulstiller du en Xerox xc830   

  Kommentarer

  Code:
  change