hvordan man opbygger en disk array

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2012-05-15

Disk arrays inddrage bruger flere diske som en enkelt logisk enhed , som har flere fordele og ulemper afhængig af den type konfiguration , du vælger . Hvis en striping-baseret konfiguration er valgt , omfatter de fordele øget lagerplads samt hurtigere hastighed . Når en spejlet konfiguration er valgt, fordele omfatter hurtigere læse hastigheder og data redundans , som sikrer sikkerheden , når en enkelt harddisk fejler . Der er også disk arrays designet til at kombinere disse fordele at reducere eller fjerne de ulemper .
1 .
Beslut dig for en hardware-eller software-baseret overflødig vifte af billige diske ( RAID ) . Software RAID var engang undgås, fordi det ikke var i stand til at give en acceptabel hastighed , når sammenlignet med en hardware-baseret løsning . Dag , er hardware-baseret RAID anbefales kun til enterprise- niveau computing som software RAID resultater er fremragende til brug i hjemmet på grund af fremskridt i hjemmet computerteknologi . Til hjemmet brugeren , leverer software-baseret RAID fordelene ved lavere pris og ikke binde disk-array til en bestemt hardware controller .
2 .
Vælg RAID-niveau . De tre mest almindelige RAID-niveauer 0 , 1 og 5 . RAID 0 er en stribet volumen , hvilket betyder, stykker af data læses og skrives en sektion , eller stribe , fra begge diske samtidigt . RAID 0 gør to eller flere drev vises som en enkelt stor drev og kombinerer hastigheden af alle drev . Men hvis en enkelt disk i array , er alle data tabt . RAID 1 er en spejlet diskenhed , hvilket betyder alle data duplikeres på tværs af alle diske , så hvis en enkelt disk fejler , er ingen data tabt . RAID 5 kræver et minimum af tre diske og kombinerer ideer RAID 0 og RAID 1 ved fordeling med paritet . RAID 5 med tre diske skaber en beskyttet volumen svarende til størrelsen af to af de diske . RAID 5 kombinerer hastighed RAID 0 med beskyttelsen af RAID 1, således at hvis en enkelt disk fejler data forbliver intakte .
3 .
Opret array . Hvis en hardware-baseret løsning bliver brugt , den registeransvarlige kommer med en konfigurationsprogram til at oprette array . Hvis en software -baseret løsning bliver brugt , er den konfiguration, der i operativsystemet. Efter array er oprettet, skal den nye volumen partitioneret og formateret som en traditionel harddisk .

gode råd og advarsler


 • Der er også mere avancerede RAID niveauer , såsom 10 og 50 , der anvendes i enterprise-level -indstillinger . De spejl RAID 0 og RAID 5 og kræver dobbelt diskene . For eksempel , RAID 50 kræver et minimum af seks disketter til at operere .
 • Oprettelse af en disk array af nogen art vil slette alle eksisterende data på harddiske .


 • Previous:nothing Next:hvordan man slår en ibm aptiva 2159   

  Kommentarer

  Code:
  change