hvordan man laver en dual boot med to forskellige drev på en pc

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2012-06-08

Hvis du allerede bruger et operativsystem på din computer ( OS ) , den letteste måde at tilføje et andet OS er at installere en på en separat , tom harddisk . Installation af et andet Windows OS kræver meget lidt ekstra arbejde . For at installere Linux som et andet OS , men skal du starte fra Linux -drevet til at holde Windows fra over-skrivning sin boot-loader . Ændring drev startrækkefølgen er ikke svært , men

Installer en ny Drive


1 .
Køb en ny harddisk eller finde en oplagres . Alternativt , hvis din computer allerede har to hårde installerede drev , kan du overveje at bruge harddisken , som Windows ikke er installeret på . Flyt filer fra det andet drev til Windows -drevet.
2 .
Sluk computeren og tag stikket ud af væggen . Åbne kassen , og find 3,5- tommers harddisk bur . Du vil se din primære harddisk , og alle andre , der allerede er sikret i buret og sat i to kabler hver . Skub den nye harddisk ind i en tom bås og skru den på plads .
3 .
Sæt et datakabel på bagsiden af det nye drev og derefter slutte den anden ende til bundkortet. Brug computerens primære harddisk som reference. For eksempel kan du finde bundkortet harddisk tilslutning ved at finde , hvor de vigtigste harddiskens kabel stik i. Disse instruktioner dækker ikke master og slave indstillinger for ældre Integrated Drive Electronics ( IDE ) harddiske , så hvis der arbejder i en computer med IDE kabler , bruger to separate kabler i stedet for at forsøge at kæde harddiske sammen .
4 .
Find en fri strøm kabel på computerens strømforsyning og forbinde den til bagsiden af harddisken . Igen , hvis du ikke ved , hvad man ser ud eller hvor man kan tilslutte den , skal du bruge computerens primære harddisk som en reference . Henlægge sagen , skal du sætte computeren til en stikkontakt og tænde den igen . Tryk på tasten Setup-typisk F1 , F2 , F10 eller Esc-. ved opstart for at starte Basic Input /Output System og kontrollere , at to drev viser
5
Go . til BIOS boot-up enhed orden og indstille det nye drev , som den anden enhed i listen nedenfor uanset flytbart diskdrev , du bruger. I BIOS , det nye drev vises , er karakteriseret ved sit navn og serienummer . Hvis du installerer et andet Windows OS i stedet for Linux , dette trin er ikke nødvendigt , men det vil ikke skade din computer , enten .

installere en anden OS


1 .

Find din OS installation disk og sæt den ind i computerens diskdrev . Hvis du installerer et andet Windows OS , skal du sørge dit produkt nøgle nummer er i nærheden . Hvis du installerer Linux , skal du gå til Linux distribution 's hjemmeside og downloade installationsfilen . Vælg Ubuntu , Kubuntu , eller openSUSE for en let installeret Linux OS . Brænd filen som et billede til en skrivbar disk , men ikke bruger en skrivbar disk , da de ofte mislykkes . Når du er færdig brændende , forlader disken inde i computeren .
2 .
Genstart computeren , og lad OS installationsprogrammet til at indlæse . Følg anvisningerne for at fortsætte gennem installationen . Når installationsprogrammet beder dig om at vælge en partition at installere det nye styresystem på , oprette en ny partition på den tomme harddisk , og vælg denne partition .
3 .
Lad computeren til at genstarte eller genstarte det selv . Uden input fra brugeren , vil computeren starte op med en boot-loader skærmen . Hver OS bliver en boot option , der vises på skærmen , brug piletasterne på tastaturet til at vælge en OS og tryk på " Enter " for at starte op i det . Hvis du vil ændre operativsystemer, skal du genstarte computeren .


Previous:nothing Next:hvordan du udskifter en Dell Latitude harddisk 

Kommentarer

Code:
change