Browsere, der er kompatible med Windows CE

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Microsofts Windows Embedded Compact (CE) er et operativsystem udviklet til computersystemer designet til at gøre en eller kun en håndfuld opgaver. Disse systemer er kendt som indlejrede systemer eller minimalistiske computere. Windows CE er også rygraden i Windows Mobile, den operativ platform til Windows-baserede smartphones. Kun visse webbrowsere er kompatible med dette system, som alle er gratis.

Firefox 4

Mozilla Firefox browser har eksisteret siden 1998 og kører på open source teknologi, hvilket betyder at du kan bruge og dele softwaren uden at skulle betale et licensgebyr. Firefox er produceret af Mozilla Corp., som ejes af Mozilla Foundation for nonprofit. Fra 2010 er den seneste inkarnation Firefox 4.0, som indeholder en version, der er specielt designet til mobile enheder. Firefox funktioner faneblad browsing, hvilket betyder at du kan åbne flere faner i samme vindue og evnen til at bogmærke websider ved at trykke på bestemte knapper på tastaturet. Andre funktioner omfatter privatlivstilstand, hvilket betyder, at det ikke vil gemme din internethistorik og stedbaseret browsing.

Internet Explorer

Internet Explorer (IE) blev oprettet af Microsoft specifikt til Windows-platformen. IE på desktops og laptops, eller IE Mobile til både Windows Mobile og Windows CE i mobile enheder. Internet Explorer 8 understøtter JavaScript og Ajax programmeringssprog. Senere versioner af IE support tabbed browsing, samt tilføjelse eller fjernelse af værktøjslinje add-ons .

Opera

Opera, der blev lanceret i 1994, er en webbrowser til Linux, pc'er og Mac-systemer. Opera Mini og Opera Mobile er designet specielt til mobile enheder. De tilbyder fanebladevisning, som du kan rulle gennem ved hjælp af pile (for standard telefoner) eller dine fingre (berøringsskærme). Hvis du vælger en bestemt fane, vises den øverst på skærmen over de andre faner, større end resten af ​​dem. Du kan vælge lodret eller vandret visning, samt whet hende, du vil have søgeværktøjslinjen øverst på skærmen.