Datanetværksprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En netværksprotokol bevæger data som pakker. Disse pakker kan skiftes til at følge forskellige ruter i henhold til algoritmer, der beregner den hurtigste rute. Data er opdelt i sektioner og mærket med information om formatet, så det kan monteres igen af ​​modtageren. Hver computer på et netværk har en adresse, og pakker adresseres i henhold til adresseringsstandarden for netværket. I sidste ende konverteres datapakkerne til binære data, som derefter sendes over en ledning som et elektronisk signal. Højspænding og lavspænding repræsenterer '0' og '1.' Den præcise spænding af signalet afhænger af den anvendte protokol.

Funktioner

Protokoller til netværk er lagdelt efter funktion. Denne repræsentation af protokollens ansvar kaldes en stak. De tre mest almindelige protokollestabler til netværk er X.25-stakken, Open Systems Interconnection-stakken og TCP / IP-stakken.

Omfang

Et privat netværk, der tjener en organisations behov, kaldes et lokalnetværk . Et større netværk, der dækker et bredere område og sammenkobling af LAN sammen kaldes et Wide Area Network. Datanetværk har en række konfigurationer og kan fungere med et hvilket som helst af forskellige operativsystemer. Operativsystemet i et netværk følger et sæt 'protokoller'.