Definition af en standardprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Computer kommunikation

Elektronik som telefoner, computere og dvd-optagere kommunikerer ved hjælp af datalinjer. Disse enkeltlinjer giver kommunikation mellem enhed og enhed via samtrafik. Dens standardprotokol skaber datapakker, der krypteres gennem linjerne og monteres igen, så modtageren kan forstå meddelelsen.

Medicinsk protokol

Kropsvæskespild i nødrummet kræver, at miljøspecialister følger specifik protokol for at rydde op så patienter og hospitalspersonale er ikke udsat for infektion og vira som AIDS. Rengøringsprotokollen for erhvervsmæssig sikkerheds- og sundhedsadministration falder ind under standardprotokollen 'Universelle forholdsregler', mens hospitalsoprensningspolitikken kan falde ind under de facto standardprotokollen.

Afgørelsesprotokol

En type de facto-standard protokollen styrer beslutningsprocesser. Disse bliver ofte industristandarder, hvis den valgte protokol fungerer for gruppen eller for et projekt. Kvalitetshold brainstorming og valg af hvilken protokol der giver mening for et projekt falder under de facto-protokollen. En standardprotokol er en mandat, fast procedure til gennemførelse af en opgave. Ofte angivet ved hjælp af rutediagram eller stavet ud i tekststrin, kan standardprotokollen blive anerkendt nationalt eller de facto-accepteret, men ikke nationalt anerkendt. Der er så mange typer standardprotokol, da der er opgaver forbundet med dem.