H 264 Streaming Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

H.264 var specielt designet til brug med video streaming over netværk til applikationer som realtid videokonference og videotelefoner. Det bruges også til filformater. Standarden indeholder kompression for at muliggøre hurtigere udveksling af bevægelige billeder via netværk.

Funktion

MPEG-2 er den mest almindelige standard for videoopbevaring og streaming. H.264 blev designet til at forbedre komprimeringen og reducere forvrængning.

Implementering

Standarden indeholder to lag af tjenester. Video Coding Layer konverterer billeder til data. Network Abstraction Layer formaterer dataene til transport via et netværk. Protokollen afhænger typisk af Real-Time Transport Protocol for transmission over netværk. RTP pakker videodataene. Under Real-Time Transport Protocol transporterer User Datagram Protocol protokollen over netværket ved hjælp af Internet Protocol. H.264 er også kendt som en 'MPEG-4 Part 10' og Advanced Video Coding. Det er en standard til kodning af video. MPEG står for 'Moving Pictures Experts Group', som er en division af International Standards Organization. Det blev udviklet i fællesskab med den internationale telekommunikationsunion.