Hvad er Slip Protocol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En serieoverførsel sender data en bit ad gangen over en ledning. Dette er standarden for netværksdataoverførsel. SLIP udfører nogle få andre funktioner end at opdele et internetprotokol (IP) datagram i bytes, sende dem over ledningen og afslutte datagrammets transmission med et 'END' -signal. Protokollen blev senere ændret, således at en datarammeoverførsel også starter med et 'END' -signal. Dette gør det klart, at data, der blev hentet før datagrammets reelle start, bare var støj på linjen og skal kasseres.

Funktioner

'END' -tegnet er en byte svarende til decimal 192. Enhver byte i de data, der overføres, idet denne værdi er erstattet af to byte: '219 220.' Hvis dataene indeholder en 219. Denne byte er erstattet af en '219 221.' Det modtagende SLIP-program ved at lave disse substitutioner.

Evolution

SLIP har ikke udviklet sig. Det var aldrig meningen at være en langsigtet del af netværksteknologien, og de fleste implementeringer er blevet erstattet af point- til-punkt-protokollen (PPP). Der er dog stadig nogle implementeringer af protokollen i brug. Serielinje-internetprotokol (SLIP) er et simpelt datarammeringssystem. SLIP blev oprettet som et stop-gap for at tilvejebringe datalinkning af datalinklag, mens punkt-til-punkt-protokollen stadig blev udviklet.