Hvad er båndbreddefordelingen på uTorrent?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er båndbreddefordeling?

Båndbreddeallokering er evnen til at angive præcis, hvor meget af en tilgængelig internetforbindelse der bruges af et bestemt program eller en bruger. Hvis en bruger har en meget begrænset internetforbindelse generelt, såsom en opkaldsforbindelse eller deler en enkelt forbindelse blandt mange brugere, kan tildeling af båndbredde være en nyttig måde at sikre, at ingen enkelt applikation eller bruger optager for meget af

Hvorfor er båndbreddefordeling Nyttig i uTorrent?

Hver internetforbindelse har to rørledninger fra internetudbyderen: downloadhastigheden og uploadhastigheden. UTorrent-applikationen er designet til at maksimere både download- og uploadhastigheden for en given fil og kan derfor monopolisere en given internetforbindelse, hvilket gør alle andre internetrelaterede aktiviteter som f.eks. Webbrowsing eller e-mail meget langsomme. Ved at udnytte uTorrents båndbreddeallokeringsfunktioner kan brugerne sikre sig, at uTorrent er hensigtsmæssigt ved hjælp af internetforbindelsen for at muliggøre tilstrækkelig tilslutning af andre brugere og applikationer.

Sådan bruger du uTorrents båndbreddefordelingsfunktioner

uTorrent applikationen har en række båndbreddeallokeringsfunktioner, som f.eks. indstilling af maksimal uploadhastighed. Disse indstillinger kan redigeres ved at gå til menuen Indstillinger, vælge 'Indstillinger' og derefter åbne båndbredde menuen. Den peer-to-peer-software uTorrent, der er baseret på Bit Torrent-teknologi, bruges til fildeling mellem anonyme brugere. Fordi det ofte bruges til at overføre store filer, og det både uploader og downloader data samtidig, kan det bruge en masse internet båndbredde, hvilket gør båndbreddeallokeringen et nyttigt værktøj for at få mest muligt ud af en internetforbindelse.