Hvad er binær protokol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Binær

Binær er et talesystem, der kun bruger to cifre; 1 og 0. En binær fil er en computerfil, hvor dataene er kodet i binær form. På grund af binær konstruktion kan oplysninger, som er skrevet i det, udveksles hurtigt og tager ikke meget plads.

Almindelig tekst

Som navnet antyder, er en almindelig tekstprotokol ikke kodet eller formateret og er skrevet i let forståeligt sprog.

binær vs almindelig tekst

Der er meget debat i softwareudviklingsverdenen om, hvorvidt binær eller almindelig tekst er det foretrukne medium til nye protokoller. På grund af sin hurtighed og korthed har binær altid haft overordnet, men som bredbånd bliver en standard bliver almindelig tekst mere almindelig.

Bruger

Protokoller bruges i stort set alle moderne teknologier, såsom mobiltelefoner, internettet og spilkonsoller. En protokol kan være meget simpelt, som f.eks. en dvd-afspiller, der instruerer et tv til at vise et billede eller meget komplekst, såsom TCP / IP, hvilket er den protokol, der er grundlaget for internettet.

Anden betydning

En anden betydning af 'binær protokol' er protokol mellem to organer, snarere end mere end to. En kommunikationsprotokol definerer de regler, hvorved information kan udveksles mellem to eller flere kilder. En binær protokol er, som navnet antyder, binært, og som sådan er designet til at blive læst af en computer snarere end et menneske.