Hvad er en RCP i en computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

RCP-kommandoen kopierer filer og mapper mellem lokale og eksterne værter. Flere parametre og flag kan tilføjes for at tilpasse kommandoen. Værtsparameteren skal angives i kommandoen, hvis filer flyttes mellem to eksterne værter.

RCP Parametre

Grundlæggende parametre, der bruges til at angive detaljerne for filoverførsler, omfatter vært, bruger og kilde. Værtsparameteren er et navn eller en IP-adresse, der angiver den lokale eller eksterne vært. Bruger kan bruges til at citere et brugernavn, eller det vil være standard for den bruger, der er logget ind. Kilde angiver de filer, der skal kopieres.

Sikkerhed

RCP kræver ikke adgang til adgangskode. Når du forsøger at flytte filer til en fjernhost, skal brugeren allerede være logget ind. Den nuværende brugerkonto skal eksistere på den eksterne computer for at tillade overførslen. RCP, eller ekstern filkopi, er en Linux / Unix-kommando, der tillader kopiering og overførsel af filer på et netværk. Systemer, der understøtter RCP, omfatter Windows Server 2003 og 2008 og Windows 2000, XP, Vista og Windows 7.