IRC-protokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historiske rødder

IRC-protokollen blev først implementeret i slutningen af ​​1980'erne som en måde for brugere af Bulletin Board Systems (BBS) at kommunikere med hinanden. På det tidspunkt blev den fleste internetkommunikation mellem computere lavet ved hjælp af en 8-bit-protokol, og IRC blev designet til at følge denne konvention. Karakterkoderne og tekstafgrensningerne blev designet til at gøre det brugbart med USASCII-standarder.

Popularitet i chat

IRC's popularitet eksploderede i begyndelsen og midten af ​​1990'erne, da internettet blev et fælles husstands kommunikationsmiddel. Da protokollen er relativt enkel (med maksimalt 256 binære kombinationer), er det nemt for forbrugerne at lære den syntaks, der er forbundet med den, især for de teknologiske.

Lovlighed

Fordi IRC er en protokol og ikke en copyright-beskyttet kodebase, kan enhver med programmeringsevne designe et program, der bruger det, og dusinvis af IRC-klienter er opstået, da det først blev populært. IRC er generelt en kilde til frustration til retshåndhævende og juridiske advokater, da protokollen fortsætter (fra 2010) til at opføre sig på en 'vesten-vest' måde, stort set umodereret, hvor regler kun løst håndhæves og piratkopiering er kendt for at trives. Internet Relay Chat (IRC) er en protokol, der bruges på internettet, som giver brugerne mulighed for at chatte via SMS-beskeder i realtid. Brugerne på både transmissions- og modtagelsesenden skal have installeret software, der er i stand til at afkode og vise data ved hjælp af IRC-protokollen, såsom mIRC eller Pidgin.