Internet DSL-hastighed båndbredde grænser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

SDSL

Symmetrisk DSL var en af ​​de tidligere typer, der tillod nedstrømshastigheder på mellem 256 kilobits per sekund og 1.544 Mbps (op til 2.048 Mbps i Europa). Dette kaldes 'symmetrisk', fordi opstrøms og nedstrøms båndbredder er de samme. Denne teknologi blev stort set opgivet til fordel for de overordnede downstream-hastigheder, der tilbydes af ADSL.

ADSL

Asymmetrisk DSL var (fra 2010) den mest udbredte form. Med nedstrøms hastigheder på mellem 256 kpbs og 6,1 Mbps (med en teoretisk grænse på 8.448 Mbps for brugere inden for 9.000 fod af DSL-kilden) giver ADSL-forbindelser mulighed for applikationer med høj båndbredde, f.eks. Internetvideo, Voice-Over Internet Protocol telefonservice , og endda 3D-spil.

VDSL

Meget høj datahastighed DSL er en up-and-coming teknologi, der lover at levere break-neck-hastigheder over korte afstande, siger inden for et givet nabolag med sin egen backbone-forbindelse . Teoretiske downstream-hastigheder kan nå op til 55 Mbps ved 1.000 fod, omtrent det samme som transmissionshastigheden for et IEEE 802.11g trådløst netværk. Selvom den mest almindelige type af digitale abonnentlinje (DSL), der blev brugt i 2010, blev kaldt ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), har der været flere variationer af DSL bredbåndsforbindelsen gennem årene, hver med sine egne båndbreddebegrænsninger.