Kollisionsdetekteringsprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Et netværk forbinder et antal computere med det samme kabel. Mens en computer pulserer data på kablet som et elektronisk signal, blokeres alle andre computere fra afsendelse. Dette er CSMA-delen af ​​CSMA / CD. Kollisionsdetektionsdelen dikterer, hvordan transmitterende computere opfører sig, når kablet er registreret som ubesatlet.

Funktioner

Ledningen er tilgængelig, så en knude begynder at transmittere. Mens den transmitterer, lytter den. Med mange noder på netværket kan mere end en finde tydelighed og hoppe ind med en transmission. En transmitterende node registrerer, at en anden transmitterer. Transmissionen er suspenderet, og noden sender et 'back off' signal. Alle andre knuder, der modtager dette signal, vælger en tilfældig periode for at vente, før du prøver ledningen for tilgængelighed. En af dem vil teste linjen foran de andre og begynde at sende.

Deling

Når en kollisionssituation er registreret, har den første afsender til at prøve igen linjen ikke en ubestemt kontrol af linjen. Den næste sender efter et 'back-off' -signal har en indstillet periode til at bruge linjen, før transmissionen suspenderes. Kollisionsdetektion er en del af CSMA / CD-protokollen. CSMA står for 'Carrier Sense Multiple Access', CD står for 'Collision Detection.' Et alternativt system kaldes 'Carrier Sense Multiple Access / Collision Avoidance' (CSMA / CA). Begge er metoder til at sætte data på en fysisk ledning.