Krav til VMware ESX

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  VMware producerer software til computer virtualisering, eller kører nye computer operativsystemer fra at følge eksisterende systemer. ESX-programmet og dets efterfølger, ESXi, installerer på en server og deler virtuelle maskiner med andre netværkscomputere. Brug af ESX gør det muligt for virksomheder at dele hele databehandlingssystemerne over et LAN lige så nemt som at dele dokumenter og andre filer, hvilket reducerer kompleksiteten af ​​at arbejde med flere systemer i et erhvervsmiljø.

Server

Både ESX og ESXi installeres på en server system, men kræver ikke et eksisterende operativsystem. De installerer på nye partitioner ved hjælp af en servicekonsol, et brugerdefineret Linux-operativsystem. Hardwarekravene i serversystemet varierer afhængigt af versionen af ​​ESX og de påtænkte anvendelser af systemet. VMware leverer på sit websted et søgbart indeks for hardwarekompatibiliteter til systemadministratorer.

Netværk

ESX giver virtuelle maskiner til adgang over en server. Brug af ESX kræver, at serveren har en lokal forbindelse til ethvert system, der forsøger at få adgang til de virtuelle maskiner. ESX understøtter et antal klient operativsystemer, herunder Windows og Mac OSX.

Pakke

VMware sælger ikke ESX og ESXi som separate produkter, men som en del af en softwarepakke. I oktober 2010 leveres ESX med VMware Vsphere suite af applikationer, som omfatter software til styring og implementering af de virtuelle maskiner. Pakken var tidligere kendt som VMware Infrastructure. VMware-webstedet tilbyder Hypervisor, en gratis, begrænset version af pakken.

Software

Selvom ESX er en platform, hvorfra der kan køres operativsystemer og software, indeholder den ikke yderligere programmer. Serveradministratorer skal levere og installere yderligere software for at give systemet dets funktionalitet. Operativsystemet og hardware begrænser softwarens kompatibilitet.