LCAS-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

I et travlt netværk kan to noder være i kontakt for at opfylde flere forskellige anmodninger om kanalisering af data. Flere forskellige kilder beder routeren A om at sende data til router B. I stedet for at kontakte router B flere gange og etablere flere links, 'aggregerer' dens anmodninger, etablerer et link og sender alle dataene ned i samme link. Data for hver oprindelsesanmodning gøres tydelig ved at mærke pakkerne til den pågældende strøm. Dette gør det muligt for dem at blive holdt 'næsten' adskilte, selv om de fysisk blandes.

Funktion

Udvidelse eller formindskelse af båndbredden til rådighed for hver virtuelle kanal i linket er en form for prioritering. Denne mekanisme er implementeret af LCAS.

Implementering

LCAS og VCAT er en del af et netværk af netværksteknologier kaldet Generalized Multi-Protocol Label Switching (GMPLS). Det er især beregnet til at anvendes til optiske netværk, hvor større båndbredde muliggør aggregering. LCAS står for Link Capacity Adjustment Scheme. Det er en metode til dynamisk at ændre båndbredden tildelt virtuelle sammenkædede beholdere i Virtual Concatenation (VCAT). VCAT indebærer at sende flere links ned ad samme sti på en gang.