Link Aggregation Communications Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Linkaggregation skaber et trafikteknik (TE) -link. Dette indebærer gruppering af flere links sammen. Når en router finder det, der bliver opfordret til at oprette flere forskellige links til den samme målrouter, opretter den et link og sætter al trafik for de forskellige linkanmodninger ned på samme link. Trafikken fra hver kilde er mærket for at gøre det muligt at identificere sine pakker. Der er en række protokoller, der styrer denne proces.

Funktion

Dette emne er en del af Generalized Multi-Protocol Label Switching, som er et område med specialisering inden for routing. Når der oprettes et TE-link, oprettes der også et parallelt link til kontrolformål. Kontrolmeddelelserne, der sendes på denne kanal, styres af Link Management Protocol. Processen med at kombinere links hedder virtuel sammenkædning (VCAT). Hvert særskilt link kan prioriteres ved at give det større båndbredde inden for TE-linket. Denne proces er forklaret i protokollen for tilpasning af Link Kapacitet.

Protokoller

Der er en række protokoller skrevet for at skabe sammenkædning. VCAT er en. To andre er Link Aggregation Control Protocol og Virtual Link Aggregation Control Protocol. Multi-Link Trunking og Split Multi-Link Trunking skaber også aggregering. Link aggregering er et fagområde i netværksteknologi. Det er en ny applikation muliggjort ved større båndbredde tilgængelig via internettet, især hvor optisk fiber bruges som et fysisk link. Det indebærer at kombinere flere links til den samme kanal.