Netværk og Telecom Tools

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværk er grupper af computere tilsluttet, så de kan kommunikere med hinanden. Telesystemer er forbundet sammen, nogle via netværk, for at lette kommunikationen mellem brugerne. Mange producenter tilbyder værktøjer til netværk og telekomteknikere til at installere og vedligeholde netværk og telekommunikationssystemer. De fleste af disse værktøjer sælges separat, men mange kan købes i kits, som teknikere kan bruge dagligt.

Kabelføring

Fiskebånd bruges til at lede elektriske forbindelser. Den kommer i forskellige længder. De fleste fiskebånd er lavet af tre materialer, herunder stål, nylon og glasfiber. Det er normalt placeret over loftsfliser eller under gulvtæppet og opbevares i en plastrulle.

Testudstyr

El-testudstyr bruges til at skabe signaler og finde elektriske reaktioner. På grund af elektrisk testudstyr kan netværks- og telekommunikationsfolk bestemme, hvilken del af et netværk eller system der skal repareres. Udstyret kan være enkelt og billigt eller komplekst og koster flere penge afhængigt af netværks- eller telekommunikationssystemet.

Elektroniske signaler

Netværks- og teleselskabspersonale bruger en tonegenerator til design, fejlfinding og reparation af netværk og systemer. En tonegenerator bruger gentagne elektroniske signaler og producerer bølgeformer. Der er mange forskellige typer og applikationer af tonegeneratorer.

Elektronisk måleudstyr

Digitale multimetre måler elektrisk spænding, strøm og modstand. Funktioner, herunder automatisk rækkevidde, som vælger det område, hvor et netværk eller system bliver testet, samt den automatiske polaritet, om netværket eller systemet måler en positiv eller negativ spænding.

Signalstier

Patchpaneler hus kabelforbindelser. De giver teknikere mulighed for hurtigt at ændre signalveje uden at bruge andet udstyr, hvilket sparer tid og penge.