Protokoller for Lonworks

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Mange bygninger og industrielle fabrikker har brug for teknologi, der er i stand til at tillade fjernstyring af forskellige elektroniske enheder. For eksempel kan en bygningschef lide at temperaturen i et bestemt rum nemt ændres ved simpelthen at bruge en enhed som en mobiltelefon til at sende temperatursignalet til termostaten. LonWorks består af protokoller, der er designet til at give ejere af LonWorks mere fleksibilitet.

Interoperabilitet

LonWorks-teknologien søger at være interoperabel. Det betyder, at virksomheden vil have brug for sine produkter i en række forskellige enheder, ifølge Echelon. I det væsentlige skal enhederne let tilsluttes større systemer, hvilket ikke kræver, at der oprettes ny hardware, da systemer opdateres og også tillader, at beskadigede dele nemt kan lokaliseres og billigt erstattes.

LonTalk

LonTalk er en protokol skabt af LonWorks, der letter kommunikationen, så forskellige netværksenheder kan kommunikere med hinanden, hvilket tillader fjernstyring over industri, hjemmeautomatisering, transport og en række interne byggesystemer, ifølge Echelon. Meddelelser kan sendes uden at LonTalk ved, hvad navne eller adresser tilhører de andre enheder. LonTalk er indeholdt i en neuronchip, som indeholder tre CPU'er.

Kabel

Protokollen, der blev brugt til adgang til LonWorks-teknologien, var oprindeligt Ethernet-kablet, men Ethernet-kablerne har et fast antal randomiserede slots, ifølge RTA Automatisering. Denne mangel på slots kan føre til en afmatning i nogle systemer, hvilket kan være katastrofalt. Derfor er et nyt system, der er kendt som CSMA, nu den protokol, der anvendes af LonWorks.

Ikke-anerkendt protokol

Send-og-bød protokollen er officielt kendt som 'send din besked Un-acknowledged.' Protokol, ifølge RTA Automation. Denne type protokol bruges til uvæsentlige meddelelser som f.eks. Vejrstemperaturen sendt hvert femte minut, da hver gang imellem temperaturen måske ikke går igennem.

Peer-to-Peer-protokol

LonWorks har en peer-to-peer-protokol. Peer-to-peer-protokollen betyder, at der ikke er nogen mester i netværket, og at de med kontrolenheder frit kan kommunikere med hinanden, ifølge Control Solutions Inc. Systemet, der har LonWorks, består af noder, der er placeret i hele bygningen , hjemme eller industrifabrik. Protokollen, der bruges til at tillade noderne at kommunikere mellem hinanden, kaldes firmware.

Indbindingsprotokol

Protokollen til adressering kaldes bindende og bruges gennem LonMaker. Dette udføres ved hjælp af opdateringer af netværksvariabler, som kan være så enkle som et enkelt nummer, ifølge Control Solutions Inc.