Sådan finder du duplikatfiler på netværket

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent og installer duplikatfileregister (se Ressourcer). Duplicate File Detective-softwaren scanner dine netværksaktier for dubletter. Når det er fundet duplikatfiler, giver softwaren dig mulighed for at flytte, slette eller arkivere duplikaterne. Key Metric Software tilbyder en gratis prøveversion af Duplicate File Detective software.

2.

Prøv Clone Tools (se Resources). Clone Tools-programmet forbereder en scanning af hver duplikatfile byte med byte for at sikre, at filerne er ens, hvilket fjerner muligheden for ved et uheld at slette filer, der ligner hinanden, men ikke duplikater. Klonværktøjer scanner til duplikatmapper såvel som filer.

3.

Download Duplicate File Finder (se Resources) fra Ashisoft. Duplicate File Finder-software er designet til at kunne scanne på tværs af netværket til dubletter uden at have softwaren installeret på separate computere. Denne software indeholder også en metode til at gemme resultaterne af en scanning, så du kan komme tilbage senere og fjerne, flytte eller kopiere de samme filer.

At have dubletter af filer, der er gemt på dit netværk, betyder, at du spilder drevplads, der kan bruges bedre på en anden måde. At komme af med dubletter manuelt er en vanskelig opgave; søgning i hele netværket til duplikater filer kan tage dage. Heldigvis findes der mange softwareprogrammer, der automatisk scanner netværket til dubletter og sletter unødvendige, frigør drevplads til anden brug.