Sådan finder du nogen, der sniffer på dit netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hurtig netværkscheck

1.

Klik på 'Start', skriv 'netværk' i feltet Start søgning. Tryk på 'Enter' -tasten på tastaturet. Netværksvinduet vises på skærmen og afslører dit computernavn.

2.

Klik på fanen 'Arbejdsgruppe'. Dette viser alle de personer, der bruger dit netværk efter computernavn, herunder uautoriserede personer.

3.

Klik på 'Netværks- og delingscenter' for mere detaljerede netværksoplysninger, herunder om du har adgangskode deling og fildeling aktiveret.

Detaljeret netværkscheck

1.

Klik på 'Start' og skriv 'cmd' i feltet Start søgning boks, og tryk derefter på 'Enter' -tasten på tastaturet. Skærmbilledet DOS Microsoft Command vises.

2.

Skriv 'ipconfig' ved spørgsmålet på Microsoft Command-skærmen. Flere adresser vises nu.

3.

Se efter adressen, der begynder med 'IPv4', og se derefter på skærmen for din internetprotokol eller IP-adresse. IP-adressen identificerer afsendelses- og modtagelsescomputere.

4.

Find routerens IP-adresse under standardgateway, der er angivet øverst på Microsoft Command-skærmen.

5.

Indtast routerenes IP-adresse i adressefeltet i browseren. Et vindue vises, der anmoder om brugernavn og adgangskode. Få brugernavnet og adgangskoden, der fulgte med routeren, eller søg efter standard brugernavn og adgangskode i en søgemaskine. Indtast brugernavn og adgangskode, og klik derefter på 'Log ind'.

6.

Vælg fanen 'Administration', og vælg derefter fanen 'Log'. Routeren vil give indgående og udgående loginformation.

7.

Klik på knappen 'Udgående log' for at se, om du har personer, du ikke kender på dit netværk. Den udgående log tabel vises på skærmen.

8.

Kontroller LAN IP-kolonnen til venstre, der viser IP-adresserne på computerbrugere, der logger på. Kig på kolonnen Destination URL / IP til højre. Du vil finde IP-adresser, der ikke bør vises på dit netværk.

9.

Find en 'DHCP-server' eller noget tæt på fanen Opsætning på din router side, hvis du har en LinkSys router. Forskellige routere vil have sider, der er oprettet forskelligt. Vælg 'Aktivér'.

10.

Vælg fanen 'Status' og derefter underfanen 'Lokal netværk'. Klik på knappen 'DHCP Clients Table'. Denne tabel indeholder alle computernavne, under Client Host Name, IP-adresser og MAC-adresser, der er tilsluttet routeren. DHCP-klienttabellen afslører, om du har en fremmed bruger dit trådløse netværk for at få adgang til internettet.

Trådløst netværk (wi-fi) giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet og til andre computere. Men naboer og fremmede inden for din Wi-Fi-forbindelse kan også oprette forbindelse til din computer for at bruge din internetforbindelse eller til at overvåge aktiviteten på din wi-fi-forbindelse. Du har mulighed for at sikre følsomme oplysninger ved at lære at kryptere filer og adgangskoder. At vide, hvordan man finder nogen i dit netværk er det første skridt.