Sådan opgraderes Vista Home Basic til at deltage i et domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Vista 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' I det åbnede vindue skal du klikke på 'System og vedligeholdelse', og klik derefter på 'System'. Dette vindue viser dine vigtigste systemkonfigurationer.

2.

Klik på knappen 'Skift indstillinger'. Klik på fanen 'Computer Name'. Klik på knappen 'Skift' i denne fane. Klik på 'Domæne' i afsnittet 'Medlem af'.

3.

Indtast navnet på det domæne, du vil deltage i. Klik på 'OK'. Der åbnes en dialogboks, hvor du bliver bedt om brugernavn og adgangskode til administratorkontoen. Skriv disse oplysninger i tekstfelterne og klik derefter på 'OK'.

4.

Klik på 'Reboot' for at genstarte computeren. Næste gang du genstarter, er domænet tilgængeligt som et valg til en login-adresse.

Et domæne er et Windows-netværk, der har en central domænecontroller med flere klientcomputere, der forbinder. Du skal deltage i domænet, inden du kan bruge ressourcer som netværksprintere, delte mapper og andre netværkskomponenter. Du tilmelder dig en Vista-computer til et domæne i Windows-kontrolpanelet. Du skal have administratorrettigheder til at deltage i domænet. Dette er at beskytte domænet mod uautoriseret adgang.