Sådan sendes en Wake On LAN-pakke

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start computeren, der er målet for den magiske pakke. Sørg for, at pc'en er tilsluttet et lokalt netværk, og åbn programmet 'Kommandoprompt'. Skriv 'ipconfig / all' i kommandoprompt og tryk 'Enter'. Rul til teksten mærket 'Fysisk adresse' eller 'MAC-adresse'. Dette er computerens udpegede adresse på det nuværende netværk. Skriv ned denne adresse. Sluk mål-pc'en.

2.

Installer et magisk pakkeprogram på en anden computer end den tidligere pc. Et par gratis magiske pakkeapplikationer er inkluderet i ressourcerne.

3.

Slut pc'en til det lokale netværk, der huser målcomputeren. Kør den magiske pakkeapplikation Vælg tekstfeltet i nærheden af ​​indstillingen 'MAC-adresse' eller 'Fysisk adresse' afhængigt af det anvendte program. Indtast måldatamaskinens MAC eller fysiske adresse.

4.

Tryk på knappen 'Send' eller 'OK' for at sende den magiske pakke til den indtastede adresse. Målcomputeren starter, når den magiske pakke er modtaget.

Tips og advarsler

  • MAC-adressen eller den fysiske adresse på pc'en er sagerfølsom.
  • Wake on LAN-pakker er små mængder data, der sendes via et netværk, der får en ekstern pc til at tænde. Pakkerne, der omtales som 'magiske pakker', sendes af en magisk pakkeansøgning til den eksterne pcs specifikke adresse på netværket. En magisk pakkeapplikation har brug for den eksterne pcs fysiske adresse på netværket, fundet ved hjælp af kommandoen hurtig, for at sende dataene til den korrekte pc med succes.