Sådan tilføjes brugere til et domæne med et Excel-regneark

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Generering af brugerdata til import

1.

Start Excel.

2.

Indtast login-id'erne for hver bruger i kolonne A, fra celle A1 gennem så mange brugere som du har.

3.

Indtast de fulde navne på hver bruger i kolonne B, fra celle B1 gennem så mange brugere som du har.

4.

Indtast det oprindelige kodeord for hver bruger i kolonne C, fra celle C1 gennem så mange brugere som du har.

5 .

Indtast jobbeskrivelsen (eller anden organisationsinformation) for hver bruger i kolonne D, fra celle D1 gennem så mange brugere som du har. Dette felt kan stå tomt, hvis der ikke er angivet nogen information.

6.

Indtast hjemme-drevet på din domænearkitektur for hver bruger i kolonne E. Hvis alle brugerne f.eks. du sætter dig ind i domænet er i finanssektionen af ​​virksomheden og alle finanssektioner 'brugerdrevne er på drev G, du putter G: \ i denne kolonne. Sæt den passende drevopgave for hver bruger i cellerne fra E1 og gå ned, indtil du har indtastet dem alle. Dette felt, men ikke obligatorisk, anbefales stærkt.

7.

Indtast katalogvejene for hver brugers lagringsområde i kolonne F, og gentag disse oplysninger på cellerne F1 gennem så mange celler som du har brugere.

Indtast navnet på hver brugers profilfil i kolonne G, og gentag disse oplysninger i cellerne G1 gennem så mange brugere som du har. Dette felt kan stå tomt uden problemer.

9.

Indtast navnet på hver brugers scripts i kolonne H, og gentag disse oplysninger i cellerne H1 gennem så mange brugere som du har. Dette felt kan stå tomt uden problemer.

10.

Klik på Office-knappen (i Excel 2007 og senere) eller menuen 'Fil' Excel 2003 og tidligere) og vælg 'Gem som' i menuen, der kommer op.

11.

Vælg 'Kommaseparerede værdier' som formatet --- dette vil gemme fil som et sæt værdier adskilt af kommaer som en tekstfil med udvidelsen * .csv. Gem filen på et sted, du vil få adgang til senere, med navnet 'Users.csv'. Hvis du gemmer det på C: \ -drevet på serveren, hvor dit domæne er hostet, kan instruktionerne i det næste afsnit bruges ordentligt.

Importer brugeroplysninger til domænet

1.

Log ind på domænecontrolleren med en konto med administratorrettigheder.

2.

Klik på 'Start' knappen og vælg 'Command Spørg 'i menuen Start.

3.

Skriv følgende kommando:' Addusers [domainname] / c C: \ users.csv / p: e 'i kommandoprompten , hvor [domænenavn] erstattes af navnet på det domæne, du tilføjer brugere til, og hvor 'C: \ users.csv' er navnet og den fulde mappebane til den fil, du oprettede i trin 11 i 'Generering af Brugerdata til import 'sektion.

Tilføjelse af brugere til et Microsoft-domæne er ret nemt med de administrative værktøjer, der leveres Men at tilføje mange brugere på én gang er hurtigere, hvis du kan importere en tekstfil med alle de oplysninger, der allerede er oprettet. Addusers-domænekontrolkommandoen giver dig mulighed for at gøre dette ved at importere en tekstfil, hvor alle oplysninger adskilles af kommaer; Dette kaldes en kommasepareret værdi eller CSV-fil. Excel kan bruges til at generere den CSV-tekstfil.