Sådan tilslutter du en T1-linje til et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer T1-interfacekortet i routeren, der forbinder til internettet. Programmér det i henhold til dine specifikke routerinstruktioner. I nogle tilfælde kan det være, at du kun skal tilslutte den, eller din router kan allerede have et T1-interfacestik.

2.

Slut den ene ende af patchkablet til routeren T1 interface jack.

3.

Slut den anden ende til telefonstikket. Din forbindelse er fuldført, og alle dine arbejdsstationer skal have internetadgang.

Tips og advarsler

  • Interfacekortet i din router kan blive omtalt som en WAN (wide area network) -interfacekort og kan have andre muligheder end T1, f.eks. Fraktioneret T1 eller T3.
  • Det formelle navn for et RJ-45-stik er USOC RJ-48C.
  • li> Om nødvendigt skal WAN-grænsefladen i din router kun opsættes af en kvalificeret netværkskonsulent, der er uddannet til din specifikke router. I et lokalnetværk (LAN), kommunikerer flere computere - kaldet 'klienter' - via routere at forbinde til de servere, der indeholder programmer, som kunderne deler. Hele systemet forbinder til internettet via en separat router. Forbindelsen fra routeren til internettet kan være T1, som forbinder med 1.544 megabit per sekund. T1-linjen kommer fra dit telefonselskab eller tjenesteudbyder med et forbindelsessted, der accepterer et RJ-45-stik. Placer din internetrouter så tæt på telefonforbindelsespunktet som muligt.