Sådan vækker du en sovende pc-computer eksternt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for den pc, der skal startes eksternt. Under opstart skal du trykke på 'F11' for at komme ind i pc'ens opstartsmenu. Find i startmenuen, og indtast alternativet 'Advanced Power Management'. Find 'Tænd for PCI Device', og aktiver optionen. Afslut boot menuen og lad pc'en helt starte.

2.

Tryk på ikonet 'Start' på den eksterne pc, og åbn 'Kommandoprompt.' Type 'ipconfig / all' ind i spørgsmålet, og tryk på 'Enter'. Flyt ned til 'Fysisk adresse' eller 'MAC-adresse' -tekst, og skriv ned nummeret til højre. Dette er netværksadressen til pc'en, der bliver slået fra søvn. fjern pc er tilsluttet et lokalt netværk og slukker for maskinen.

3.

Installer et program, der kan sende Magic Packets til pc'en, der sender boot-signalet. Flere frit tilgængelige Programmer er inkluderet i ressourcerne.

4.

Slut pc'en til det lokale netværk. Kør Magic Packet-programmet. Indtast den fysiske eller MAC-adresse på den eksterne pc i passende mærket felt i Magic Packet-programmet. Tryk på 'Send' eller 'OK' for at sende Magic Packet. Den eksterne pc vågner fra sin 'sovende' tilstand.

Tips og advarsler

  • Kontroller din MAC-adresse ofte. Hvis du ændrer netværk eller netværksindstillinger, kan du ændre din MAC-adresse.
  • Waking computere eksternt fra en slukket eller 'sov' tilstand udføres ved at udføre Wake on LAN-processen. Wake on LAN sender et signal fra en afsendende pc til den sovende pc, der får den sovende pc til at starte. Signalet sendes via et lokalt netværk og kaldes en Magic Packet. Magic Packets sendes ved hjælp af et Magic Packet-program, der ofte findes online. Den sovende pcs fysiske eller MAC-adresse er nødvendig for at sende Magic Packet med succes.