Sekskantet netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Et netværk har minimal redundans - computere og enheder er forbundet sammen med ét kabel, og data er slået ind i pakkerne langs det pågældende kabel. Maskets topologi skaber komplikationer til ruting. Der er ingen central controller til at indføre rammer for individuelt ejede noder. Hver knude kan forbinde til mange andre knudepunkter, hvilket skaber dubletter og krydsningsveje. Denne overlapning (eller 'redundans') er nødvendig i trådløse netværk, hvor et knudepunkt måske er slukket eller flyttet. Et sekskantet netværk pålægger en struktur på netværker. Det er et studieområde, der ikke er anvendt i den virkelige verden.

Funktioner

Den hexagonale netværksteori grupperer seks knudepunkter sammen i en celle, repræsenteret som en hexagon. Hver sekskant berører en anden, der danner en honningkamme. En knude i nærheden af ​​to andre celler vil have tre stier til rådighed for routing. Det danner samtidigt et punkt af de to naboceller.

Implementering

Et hexagonalt netværk er en teoretisk kortlægningsstrategi for trådløse netværk. I den virkelige verden eksisterer hexagonerne ikke. Ruteringsalgoritmer registrerer tilgængelige stier som et træ. Et hexagonalt netværk organiserer sin database som fiktive hexagonale celler. Et sekskantet netværk er en form for mesh netværk. Mesh netværk er dannet af en række trådløse aktiverede enheder, der kontakter hinanden direkte, snarere end via en router. Dette skaber et net af forbindelser snarere end et 'net'.