WEP-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En trådløs transmission omfatter ikke kryptering som standard. Brugeren skal aktivere funktionen. WEP-funktioner er indlejret på det trådløse netværkskort (NIC). Når WEP er aktiveret, krypteres krop af datapakken, som transmitteres, ved hjælp af en RSA cypher.

Navn

Det er lettere at fysisk sikre et kablet netværk. Et trådløst system sender data via vægge og ud i gaden hvor nogen kan modtage den. WEP-protokollen fik navnet 'Wired Equivalent Privacy' til at udtrykke hensigten om at give Wi-Fi-netværk det samme niveau af privatlivets fred, som de kabelbaserede netværk har.

Problemer

Fra 2001 fandt forskerne metoder til at bryde ind WEP beskyttede signaler. Hacking software og pakkesniffer programmer blev produceret, hvilket gjorde det muligt at afkode WEP signaler. Dette resulterede i, at WEP blev droppet som en sikkerhedsfunktion i Wi-Fi-netværk. Det blev erstattet af Wi-Fi Protected Access (WPA) sikkerhedssystemet. Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE) har et projekt til at definere standarder for trådløse LAN. Disse er kendt ved koden 802.11. WEP er en sikkerhedsprocedure integreret i 802.11. Det står for 'Wired Equivalent Privacy.'